Orban, despre disputele din interiorul coaliției: Nu fac bine. În momentul în care am hotărât să guvernăm România, trebuie să fim serioși

Liderul PNL, Ludovic Orban, spune că declarațiile polemice din interiorul coaliției de guvernare nu fac bine. El susține că dacă există opinii diferite între partenerii de guvernare cu privire la anumite subiecte, acestea trebuie discutate în interior și nu ”la televizor”.

Șeful liberalilor a făcut aceste precizări, referindu-se atât la discuțiile dintre președintele Asociației Municipiilor, Emil Boc, și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, cu privire la finanțarea pentru organizarea și dotarea centrelor de vaccinare anti-COVID din țară, precum și la declarația lui Voiculescu referitoare la o posibilă schimbare a șefei Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, Violeta Vijulie (PNL).

”Nu fac bine aceste declarații polemice. În momentul în care am hotărât să guvernăm România, trebuie să fim serioși. Am lucrat două săptămâni la armonizarea programelor de vaccinare, la găsirea unui program de guvernare care să exprime prioritățile noastre. Am adoptat un program de guvernare care a stat la baza învestirii guvernului. Acest program de guvernare are valoare de lege. Toți miniștrii, indiferent din ce partid sunt, trebui să respecte acest program de guvernare. Dacă există diferențe de abordare într-un domeniu sau altul, aceste lucruri nu pot fi rezolvate prin declarații polemice la televizor. Aceste lucruri trebuie rezolvate prin dialog, trebuie argumentate extrem de solid și căutată o soluție care, în primul rând, să fie în beneficiul public, și să fie în conformitate cu programul de guvernare”, a spus Orban, potrivit b1.ro.

Distribuie prietenilor

Întrebat dacă există un protocol de comunicare publică încheiat cu USR-PLUS, Orban a precizat: ”Am evitat să facem foarte multe hârtii. Avem un acord de coaliție pe care l-am dat publicității, avem programul de guvernare, avem guvernul, în sine, care cuprinde premierul, doi vicepremieri care pot să discute problemele. De asemenea, oricând este necesară o decizie politică, la nivelul formațiunilor politice componente, ne putem întâlni, președinții, discutăm, punem pe masă toate argumentele, luăm o decizie și o comunicăm public”.