Peședintele Biden, primul discurs: ”În acest moment democrația a învins. Este ziua Americii plină de speranță”

După depunerea jurământului de credință pentru America și Constituția ei, Joe Biden a  ținut un discurs de victorie a democrației. E timpul să fim uniți,  să aducem America împreună și-l rog pe fiecare american să lupte pentru această cauză. Bolile, extremismul nu  pot fi  învinse decât prin unitate. Am trecut prin momente grele prin unitate. Așa vom face și acum. Fără unitate este haos. Trebuie să mergem înainte  iar dacă suntem uniți nu vom eșua. Să ne respectăm unii pe alții, să ne vedem unii pe alții. Virusul? Vom învinge și acest virus, așa cum am învins de multe ori în istorie.

Cel de al patruzeci și șaselea președinte american promite să fie un președinte pentru toți americanii, și pentru cei care l-au votat și pentru cei care nu l-au votat. El a promis să refacă securitatea Americii. Trebuie să ne deschidem sufletul, să fim inimă lângă inimă, a spus Biden. Dragi americani, avem nevoie de toți pentru a câștiga. Să fim uniți ca națiune și să trecem prin toate acestea împreună.

Ceremonialul de la Capitoliu a fost flancat de mii și mii de steaguri americane în locul oamenilor care, pe fondul pandemiei, dar și al ultimelor evenimente violente au fost rugați să stea acasă. Președintele a promis că America va colabora din nou cu lumea, aluzie la ruperea atâtor punți realizată de predecesorul său, inclusiv cu Europa, precum știm.

Distribuie prietenilor

D. Dumitru, AMPress