Proteste în marile orașe împotriva restricțiilor anti-COVID. În Bucureşti s-a dat cu petarde şi s-au aruncat bidoane

În Capitală şi în multe oraşe din ţară, luni seară, în ziua în care a fost record de pacienți la ATI, au loc proteste violente împotriva restricțiilor și obligativității purtării măștii. Un incident a avut loc la Universitate. Un bărbat a fost ridicat de jandarmi la manifestația organizată de partidul AUR în București.

Potrivit digi24.ro, protestatarilor anti-mască li s-au alăturat sindicaliștii de la metrou, veniți să protesteze împotriva conducerii Metrorex. În țară au avut loc manifestații similare, unele dintre ele tensionate. La Drobeta-Turnu Severin, jandarmii au fost înconjurați de manifestanți furioși.

În jurul orei 22.30, jandarmii din Piața Victoriei au făcut un cordon și îi dirijează pe protestatari. Bulevardul Aviatorilor este din nou blocat după ce o parte dintre aceștia au plecat în mars dar s-au întors în fața Guvernului.

Distribuie prietenilor

S-a aruncat cu petarde și cu bidoane cu apă. O jurnalistă Digi 24 a fost agresată și amenințată de un protesatar, iar când a cerut ajutorul unui jandarm, acesta „n-a făcut decât să-i privească, fără să intervină, sau să-i atragă măcar atenția agresorului”.

Autoritățile au informat cu privire la noi incidente la protestele din țară, asumate de AUR. Totodată, potrivit estimărilor, în Piața Victoriei au protestat aproximativ 2.500 de oameni, iar în marș au fost circa 2.000 de oameni.