Proteste violente în Rusia. Peste 3.600 de arestări

Susţinătorii lui Alexei Navalnîi au ieşit din nou duminică în stradă, în ciuda avertismentelor din partea poliţiei, scrie Mediafax, preluând Reuters, potrivit digi24.ro. Protestele neautorizate au început în estul extrem al țării, la temperaturi mult sub 0 grade Celsius, dar au ajuns și în capitala Moscova.

Mai mult de 3.600 de persoane au fost arestate la manifestațiile de susținere a lui Alexei Navalnîi de pe întreg teritoriul Rusiei.

Forțele de ordine acționează dur, deși printre cei arestați sunt mulți adolescenți, bătrâni, jurnaliști și reprezentanți ai filialelor regionale ale ONG-ului lui Navalnîi. Sunt multe relatări că persoanele, fie ele și jurnaliști, sunt ridicate și duse la poliție fără nicio explicație.
Secretarul american de stat Antony Blinken a condamnat violențele forțelor de ordine ruse împotriva protestatarilor care au ieșit pe străzile orașelor să ceară eliberarea lui Alexei Navalnîi.

Distribuie prietenilor

„Statele Unite condamnă folosirea repetată de către autoritățile ruse a tacticilor dure împotriva protestatrilor pașnici și a jurnaliștilor, pentru a doua săptămână la rând. Reînnoim apelul către Rusia să-i elibereze pe cei arestați pentru că și-au exercitat drepturile, inclusiv a lui Alexei Navalnîi”, a transmis Antony Blinken pe Twitter.

Soția lui Alexei Navalnîi a fost arestată duminică, în timp ce participa la protestele de la Moscova, au anunțat apropiații opozantului rus pe rețelele sociale, scrie Reuters.
Ea a fost reținută și la protestul de săptămâna trecută.