Proteste violente la Beirut. Peste 110 răniți, un polițist ucis

Peste 110 persoane au fost rănite în cursul demonstraţiilor desfășurate sâmbătă în centrul capitalei libaneze Beirut, cel puțin 32 dintre acestea fiind transportate la spital, au informat pentru presa locală oficiali ai Crucii Roșii libaneze, potrivit Reuters, citată de hotnews.ro.

Mii de libanezi au ieşit în stradă, sâmbătă, cerând „răzbunare” şi „căderea regimului”, după explozia devastatoare produsă marți în portul din Beirut.

Şeful guvernului a estimat, într-un discurs televizat, că doar „alegerile anticipate pot permite ieşirea din criza structurală”, menţionând că este gata să mai stea la putere „timp de două luni”, timp în care forţele politice ar urma să ajungă la un acord cu privire la acest subiect.

Distribuie prietenilor

Un polițist a fost ucis în confruntările cu manifestanții, anunță Reuters, citând un purtător de cuvânt al poliției locale.

Un incendiu a izbucnit în mijlocul pieței din centrul Beirutului unde s-au adunat manifestanții, relatează Reuters. Alte câteva incendii mai mici au izbucnit în vecinătatea zonei de protest.

Forţele de ordine au lansat gaze lacrimogene asupra manifestanţilor adunaţi în faţa parlamentului din Liban pentru a protesta împotriva clasei politice pe care o consideră responsabilă de explozia devastatoare de marţi.