Rise Project: Proful de matematică i-a cerut elevei de liceu o poză nud ca să nu-i mai dea 2

Rise Project divulgă un caz cumplit care arată un alt profil de dascăl decât cel care face cinste profesiei omului de la catedră. Proful de matematică i-a cerut elevei de liceu o poză nud ca să nu-i mai dea nota 2 și să devină indulgent. Directoarea școlii a spus că nu e treaba ei ce face profesorul în timpul lui liber.

„Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul”, i-a scris domnul profesor într-o zi din ultimul octombrie.
Proful recidiva în abuz. De mult timp cerea o fotografie nud sau „incendiară” (cum zicea el). „I-ar înfrumuseța zilele unui om trecut de 45 de ani”. Ba chiar îi flutura și recompensa: „la mate nu am pus niciodată 2 și 3 la elevele frumoase. Cel puțin nota 6, întotdeauna.”

Numele lui este Cristian Pipirigeanu și predă matematică la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Piatra Neamț.
Eleva  l-a reclamat la directoare și a cerut să se mute în alt liceu, fiindcă se simțea inconfortabil să mai meargă la orele de mate.

Distribuie prietenilor

Profesorul Pipirigeanu a aflat repede de plângere și a bombardat fata cu insulte: „cățea în călduri”, „handicapată curvă”, „jigodie ordinară”. Ar fi fost beat, s-a justificat el: „Era o oră târzie și am tras singur două damigene de vin […] deci eram în timpul liber când pot agăța câte curve vreau.”

Au urmat intimidările. „Sunt strănepot de judecător, frate de grefier, iubitul unei persoane din justiție, frate de polițistă”, s-a umflat profesorul în alt mesaj. Cum ar veni, n-are ce să pățească.

Cazul relatat de Rise project nu a cutremurat conducerea școlii care a rămas indiferentă. Directorul Liceului Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Piatra Neamț, o femeie, nu s-a revoltat. Ea a răspuns presei că nu se bagă în ce face profesorul, chiar dacă îi este subordonat, în timpul lui liber. Adică poate fi porc, violator, bețiv care toarnă în el două damigene și apoi vine mahmur la școală, că tot  profesor stimabil rămâne. Autoritățile din structurile înalte nu au reacționat la caz, considerându-l probabil minor.

D. Dumitru, AMPress