Rodica Popescu Bitănescu, prima actriţă din România care a jucat o scenă topless, a împlinit 80 de ani

 

Popescu Bitănescu a împlinit duminică, 80 de ani. Deși foarte mulți oameni nu știu, Rodica Popescu a fost prima actriță care a apărut topless pe scenă, în anii 80.
Rodica Popescu Bitănescu s-a născut la 5 august 1938, Răsuceni, în  județul interbelic Vlașca. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1960, la clasa profesor A. Pop Marțian.

”Am apărut topless în anii 80. A fost necesar momentul acela. S-a făcut cu mult bun simț, cu lumini bune. Nu a fost nimic vulgar. Era un moment făcut foarte frumos, foarte sexy, care plăcea foarte mult. Vreau să vă spun că acea scenă a făcut o vânzoneală în tot Bucureștiul când jucam această scenă și toată lumea venea să vadă asta”, declara Monica Popescu Bitănescu în anul 2014 la emisiunea ”Răi da buni”, la Antena Stars, potrivit click.ro

Deși multă lume o cunoaște în rolurile sale din diverse comedii, Rodica Popescu Bitănescu și-a dorit mereu să joace și drame, știind că poate și că o reprezintă și altfel de tipologii.

”Am ajuns actriţă dintr-o întâmplare. În liceu a fost un regizor care avea nevoie de o Ziţă pentru „O noapte furtunoasă“. Am citit textul cu tupeu şi de atunci mi-a intrat în cap că aş fi o mare actriţă şi de o frumuseţe fără margini, pe parcurs mi-au trecut multe, pe urmă aveam impresia că sunt de o urâţenie fără margini şi total lipsită de talent. Am dat la Teatru şi am căzut cu lanţuri, pentru că fiind atât de încrezută nici nu m-am pregătit. Sigur că m-a deranjat că mă căutau doar pentru comedie, dar am reuşit să fac şi dramă. Eu mi-am dorit toată viaţa să demonstrez că pot face dramă. Niciodată însă nu mi-am dorit să fac Julieta. Mi-ar fi plăcut să fac Lady Macbeth, eram excelentă, îţi spun eu”, spune Rodica Popescu Bitănescu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.