Să-l însoțim pe Băsescu la Cotroceni

51

Doctorul Eliade Rădulescu din Ploiești mi-a transmis un mesaj al cărui tâlc l-am înțeles rămânând singur, cu ecoul vorbelor prietenului meu din copilărie, în urechi. Dacă Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni, dacă Băsescu are curajul să revină la Cotroceni, dacă obrăznicia lui va fi atât de urâtă și de scârboasă, venim, este angajamentul meu, zice doctorul, 300 de mii de votanți, o mică parte din cei aproape opt milioane de cetățeni care am votat împotriva lui, acolo. Vom fi la porți. Vom fi de față, la porțile Cotrocenilor. Nu vom striga, așa cum au strigat polițiștii, „Ieși afară, javră ordinară!” pentru că el este deja afară. Vom tăcea, iar printre noi, printre rândurile noastre strânse, compacte, va trece spre Palat suspendatul.
Ce se va petrece mai departe bunul meu prieten? – întreb eu acum. Speri poate că i se vor înmuia picioarele? Speri că se va întoarce pe călcâie jenat sau aflând că sunteți acolo nu va mai veni așa cum n-a mai venit în mulțimi nepritocite de SPP și de partidul lui de atâta vreme? Oare acest farsor și acest laș se va prăbuși? Dacă vrea să vină cu Udrea și Videanu și Berceanu și Boagiu îi veți lăsa să treacă printre rânduri, în grup?
Și eu am fost la vot și am votat Da, adică să se ducă pe pustii Băsescu. Când își va relua domnia, împotriva votului meu, voi fi și eu acolo. Vii și tu prietene, cel care-mi citești rândurile, când Crin Antonescu îi va preda cheile, la Cotroceni să-i arătăm cât de puțini suntem, noi cei opt milioane și ceva? Singura rugăminte dacă vii e să păstrezi tăcerea. Ca la o înmormântare, ca la o reînviere. E important să nu spunem nimic. Doar să fim acolo. Vii?

loading...

Cmentariile sunt închise