Lucian Avramescu: Șacalul violator și asasin Dincă vrea 3000 de euro pentru un interviu televizat

Am scris, acum două zile, un articol în care ceream statului român, autor sau părtaș al crimelor în serie de la Caracal (puținele care au fost mediatizate, fiindcă ele sunt mai numeroase) să oprească avalanșa asta nenorocită, cu o mare contribuție a presei, de a face din criminalul Gheorghe Dincă un actor de Hollywood. Articolul meu se chema ”Măi nemernicule de stat român, nu-mi mai arăta porcul ăsta gras”.

Acum câteva minute am vorbit, telefonic, cu o colegă din presă. ”Nu știi, zice, ultima surpriză: Dincă acceptă să acorde interviuri. Vrea, în deschidere, 3000 de euro pentru un scurt interviu. Restul se negociază”.

Câteva televiziuni s-au repezit deja să dea suma, derizorie pentru uriașul rating. Dincă este, a devenit, o afacere rentabilă. Cine-l înscrie în partid? Cine ia zece la sută din declarațiile bestiei, ca la vamă, sau 80 la sută ca la asfaltarea unei străzi care nu există?

Succes domnilor colegi din televiziunile care trăiesc din tragedia unor familii, din rușinea de a plimba un șacal gras, frezat, bărbierit, mângâiat pe umeri de polițiști și procurori, prin odăile noastre care se pregătesc de Crăciun.