Șerban Cionoff: SALVAŢI-O PE ”DRAGA DE ANI” DE LA VIOL PARLAMENTAR!

 

 Supărare prin vecini, spaimă mare prin găini! Dl Horia Georgescu, preşedintele ANI- sau a „dragii de ANI” cum a botezat-o muma sa, procuroarea cu vână stalinistă, Monica Macovei şi „il pradrino”, Franco Frattini, la acea vreme comisar european pe justiţie – va trece sub controlul Parlamentului , domnia sa va demisiona mintenaş! Hai, lasă-mă! Chiar aşa?…

 La urma-urmelor, despre ce este vorba în propoziţie? În propoziţie este vorba despre faptul, recent, deputatul USL, Florin Iordache, a spus cu voce tare un adevăr pe care orice om de bun simţ şi cu responsabilitate pentru bunul mers al instituţiilor statului de drept, îl gândeşte: „Legea ANI trebuie modificată, nu e normal ce se întâmplă”. Sincer vorbind, nu văd ce e gresit în această afrimaţie. Şi asta cu atât mai mult cu cât, se vede cu ochiul liber că, lăsată de capul ei, adică lasată de capul lui Cappo di Tutti Cappi, al lui Traian Băsesscu vreau să zic-, această instituţie a devenit încă un braţ înarmat al Caracatiţei din Dealul Cotrocenilor.Care- braţ înarmat fiind şi numai  printr-o simplă coinicidenţă desigur!-, nu găseşte decât incompatibilităţi la primarii şi amploaiaţii din ograda USL. Aşa după cum, iarăşi simplă coincidenţă!, numai la „o  anumită parte a presei”( nu spun care, ca să nu fiu acuzat de publicitate mascată!…)

Distribuie prietenilor

  Tot deputatul Florin Iordache mai spunea că ANI este „o instituţie de care avem nevoie”, precizând că „nu trebuie să dăm loc la interpretări şi excese.”Domnia sa referindu-se, după cum lesne se poate bănui, la îndelung controversatele propuneri de modificare a Legii ANI, pentru a conchide cu deplină întreptăţire: „Până la urmă, mingea este în curtea Parlamentului”. Prin asta înţelegându-se că, în această toamnă, forul Legislativ al ţării va lua în discuţie „castana fierbite” numită Legea ANI.

 De aici, oful cel mare şi nădufurile dlui Horia Georgescu şi, mai cu seamă, al celor ce îl mână în luptă?! Cum să controleze Parlamentul trebile ANI? Vreau să zic: coclaurele ANI. Păi, draga de ea, are deja acolo nişte anişori, se mişcă singură pe unde trebuie şi cum trebuie. Mai ales cum trebuie-nota bene!

 De-aici şi ieşitul la balcon, ziua nămiaza mare, a dlui Horia Georgescu şi SOS-ul său disperat: „Lumeee, săriţi degrabă, parlamentarii USL vor să o violeze pe draga de ANI!”

 Cu nişte ani în urmă, venind anume pe Cheiurile Dâmboviţei spre a-i pune pe creştet Monicăi Macovei, la acea vreme ministresă a justiţiunii, coroniţa de lauri, dl comisar european Franco Frattini ne asigura că ANI este o instituţie „în interesul cetăţeanului român”.

 Privind retrospectiv şi,mai ales văzând cum a lucrat ANI de prin 2005 încoace, îmi vine in minte o anecdotă care a făcut carieră în „Epoca de Aur”, dar cu siguranţă , schimbând ceea ce este de schimbat, rămâne de o dureroasă actualitate. Iat-o: „Profesoara:- Copii, ce deviză călăuzitoare aţi da voi pentru epoca noastră? Bulă:- Totul pentru om, pentru bunăstarea lui şi a familiei sale. Diriginta: – Bulă , nu ai făcut decât să reciţi o lozincă din „Scânteia”, aşa că îţi dau doar 9. Bulă:- Doamnă, şi dacă vă spun cine este omu* şi cine este familia lui îmi daţi 10?”

   Chiar aşa, domnule Franco Frattini, cine sunt acei cetăţeni români în interesul cărora lucrează, acum, ANI? Dar familia lui, mai pre limba dumneavoastră „la sua famiglia”, din cine se compune?  

 

                                                                          Şerban CIONOFF