Submarin militar, cu 44 de persoane la bord, dispărut în Atlantic. Echipajul poate supravieţui doar câteva zile

Ministerul argentinian al Apărării a anunţat, duminică, faptul că au fost detectate semnale prin satelit transmise de la bordul submarinului militar dispărut în Oceanul Atlantic, relatează site-ul BBC News.
Oficialii de la Buenos Aires au precizat că încearcă să stabilească locaţia de unde au fost transmise şapte semnale de urgenţă în cursul zilei de sâmbătă, informează Mediafax, potrivit RTV.NET.

Cei 44 de membri ai echipajului au provizii şi resurse de oxigen doar pentru câteva zile.
Din informaţiile existente, comunicaţiile prin satelit au eşuat din cauza vremii nefavorabile. Vântul puternic şi valurile de peste 6 metri înălţime din Oceanul Atlantic de Sud îngreunează inclusiv operaţiunea internaţională de căutare şi salvare.
Ultima locaţie confirmată a submarinului ARA San Juan a fost la 432 de kilometri de coasta sudică a Argentinei, în cursul zilei de miercuri. Submarinul construit în Germania a fost scos din lucru câţiva ani, din cauza unor probleme tehnice, dar şi-a reluat activitatea în 2014.
Marina Statelor Unite desfăşoară o misiune de salvare pentru a susţine efortul Argentinei, cu două nave capabile să salveze oamenii aflaţi pe submarine eşuate. NASA a pus la dispoziţie un avion specializat pentru astfel de căutări în ocean.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.