Organizația Mondială a Sănătății demontează noi mituri despre boala COVID-19, care în ultima vreme au început să circule pe internet. Reprezentanții OMS au vrut să clarifice astfel unele informații care au stat la baza unor fake news-uri răspândite în mediul online.
Iată mai jos răspunsurile OMS la multe teorii eronate care au apărut pe internet:
Rețelele mobile 5G NU răspândesc COVID-19
Virușii nu se răspândesc prin undele radio sau prin rețelele mobile. Nu există nicio legătură între răspândirea coronavirus și rețelele 5G. În multe țări în care a apărut virusul nu există astfel de rețele 5G. Boala COVID-19 este răspândită de persoanele infectate prin strănut sau tușit. De asemenea, oamenii se pot infecta dacă ating suprafețe pe care se află virusul și mai apoi își duc mâna la ochi, nas sau gură.
Expunerea la soare sau la temperaturi mai mari de 25 de grade NU împiedică răspândirea bolii COVID-19
Te poți infecta cu noul coronavirus indiferent de cât de cald este afară sau dacă te expui la soare, avertizează Organizația Mondială a Sănătății. Țările cu vreme caldă au raportat cazuri de COVID-19. Pentru a vă proteja, asigurați-vă că ați luat toate măsurile de igienă și că evitați să vă atingeți ochii, gura și nasul.
Vă puteți recupera complet după boala COVID-19. Infectarea cu noul coronavirus NU înseamnă că îl veți avea pe viață
Majoritatea persoanelor infectate cu noul coronavirus se pot recupera și pot scăpa de virus. Dacă vă infectați asigurați-vă că vă tratați simptomele. Dacă aveți tuse, febră și dificultăți de respirație, solicitați asistență medicală. Majoritatea pacienților se recuperează datorită îngrijirii medicale.
Dacă poți să îți ții respirația 10 secunde fără a simți un disconfort NU înseamnă că nu ai luat boala
Cele mai frecvente simptome ale COVID-19 sunt tuse uscată, oboseală și febră. Unele persoane pot dezvolta forme mai severe ale bolii, cum ar fi pneumonia. Cea mai bună modalitate de a confirma dacă aveți virusul care produce boala COVID-19 este cu un test de laborator. Nu poți confirma infectarea cu Sars-Cov2 cu acest exercițiu de respirație, care poate fi chiar periculos.
Continuarea pe libertateapentrufemei.ro