TOP 4 lucruri pe care ar trebui să le cureți mai des, dar nu o faci

Curățenia este un element vital sănătății unui om. De aceea, ea trebuie făcută cu grijă și în mod repetat. Până și locurile mai greu accesibile trebuie curățate măcar o dată pe săptămână, căci, în caz contrar, în timp, praful și bacteriile adunate acolo pot determina apariția unor boli la nivelul sinusurilor sau chiar a formelor ușoare de astm. Ceea ce nu mulți știu este că și anumite obiecte de uz curent, la care nu te-ai fi gândit, trebuie curățate la fel de frecvent pentru prevenirea bolilor. Dacă nici tu nu știi care sunt acestea, citește în continuare și află mai mult!

 

Iată 4 obiecte uzuale care necesită o curățenie periodică!

 

  • Telecomanda

Distribuie prietenilor

De câte ori incluzi și telecomanda pe lista obiectelor de curățat într-o sesiune dedicată acestei activități? Mai mult ca sigur că unii nu au făcut asta niciodată. Excluderea ei din acest proces este cât se poate de nocivă pentru sănătatea ta și a celor din jur, însă. De ce? Pentru simplul fapt că o atingi constat, de mai multe ori în aceeași zi. Nu întotdeauna ești conștient când pui mâna pe o potențială sursă de microbi, la fel cum nu ești nici când atingi alte obiecte imediat după. În timp, toate bacteriile acumulate pe suprafața ei formează apoi un amalgam de germeni, ale cărui efecte asupra omului nu pot fi întotdeauna prevăzute. Așadar, nu uita de micul obiect ce-și vrea înapoi luciul demult pierdut.

  • Laptopul

Laptopul este și el un obiect uzitat zilnic, mai ales pentru cei care lucrează de acasă. În acest caz, îți poți petrece mai mult de jumătate de zi cu mâna pe tastatura sa, atât de mult încât, în timp, literele tastelor încep să dispară. În plus, în multe cazuri, îți iei masa în preajma lui, fie că lucrezi, fie că te uiți la filme. De aceea, tastaturile acumulează mizerie și germeni într-un ritm alarmant. O curățare eficientă este, astfel, obligatorie. Atenție, însă: fiind vorba de un aparat, o cârpă udă îl poate distruge, în timp ce un șervețel uscat nu îi face nimic. Cu acest scop au apărut pe piață șervețele umede speciale dedicate doar acestor dispozitive.    

Nu doar exteriorul laptopului trebuie curățat constant, ci și interiorul. Atunci când intri pe un site, nu știi ce viruși poți lua de acolo, decât atunci când aparatul ți se va opri brusc, refuzând cu orice chip să se mai deschidă. Programarea unor vizite de reparații pentru laptop te poate scăpa de aceste griji. Cei de la depanarelaptop.ro îți oferă, de aceea, pachetul complet de servicii, de la o simplă curățare, la diagnosticarea problemei și rezolvarea ei în cel mai scurt timp! Așadar, nu uita de sănătatea device-lui tău, obiect atât de important în viața ta! 

  • Aparatul de cafea

Cu siguranță nu te-ai gândit că cel care îți aduce fericirea în fiecare dimineață poate fi și o sursă de pericol pentru sănătatea ta. Indiferent dacă ai aparat de espresso sau unul cu filtru, toate trebuie curățate periodic conform instrucțiunilor cu care au venit. În timp și, mai ales dacă nu folosești toată apa din dispozitiv, compartimentul în care pui apa poate forma depuneri de calcar, extrem de nocive ție. Mai mult, în unele cazuri, pot apărea în apă chiar și forme de depuneri ca mici alge, din cauza lipsei de oxigen. O curățarea periodică te scapă, însă, de aceste probleme. 

Dacă deții un aparat cu filtru, ar trebui să știi că și acesta trebuie curățat. Este demonstrat că urmele de cafea duc, în timp, la formarea celor mai violenți și periculoși germeni, cu răspândire foarte rapidă. Așadar, mare atenție la aceste lucruri.    

  • Buretele

Pe cât de mic, pe atât de periculos, buretele este unul dintre obiectele de uz curent care adăpostește cele mai multe bacterii. Dacă stai să te gândești, este și normal, căci el intră în contact cu toată suprafața pielii, nu doar cu mâinile, ca telecomanda sau laptopul. De aceea, după ce ai terminat cu baia, dedică puțin timp și curățării buretelui de fiecare dată, pentru a reduce, pe cât posibil, acumularea de germeni. Acest lucru este inevitabil pe o perioadă îndelungată. De aceea, specialiștii recomandă înlocuirea buretelui o dată pe lună.  

Observi, deci, cât de multe obiecte banale la care nu te-ai fi gândit înainte pot ascunde adevărate culturi de microbi. Indiferent cât de mici, și lucrurilor pe care le folosești zilnic trebuie să le dedici periodic o curățare destoinică. Astfel, reduci riscul apariției bruște a unor boli grave pentru tine și cei dragi, despre care nici nu ai fi știut cum au apărut. Atenție la detalii și răbdare. Cu acestea două, orice treabă va fi dusă la bun sfârșit!

 

Foto: Unsplash.com