Un român, arestat în cazul unei crime duble săvârşite acum 28 de ani. A avut un alibi perfect!

Un român în vârstă de 72 de ani, rezident în Franța, a fost arestat după ce anchetatorii francezi au descoperit că şi-ar fi omorât fiica şi soţia în urmă cu 28 de ani.

Dubla crimă în care Michèle Marinescu, în vârstă de 43 de ani, şi fiica sa Christine, în vârstă de 13 ani, și-au pierdut viața în casa lor din Sassenage, la 7 ianuarie 1993, a fost soluționată, a declarat procurorul din Grenoble, Eric Vaillant, scrie ledauphine.com.

La 28 de ani de la evenimente, jandarmeria l-a arestat pe Marian Marinescu, soţul lui Michèle şi tatăl micuţei Christine.

Distribuie prietenilor

Cele două victime fuseseră găsite cu gâturile tăiate, iar fetiţa fusese violată.

De-a lungul anilor, cinci anchetatori s-au ocupat succesiv de acest caz, în care au fost făcute 34 de expertize şi au fost audiaţi zeci de martori. S-au făcut numeroase apeluri către eventuali martori, inclusiv într-o celebră emisiune de televiziune, ”Martorul nr. 1” a lui Jacques Pradel, în 1995.

În 2018, poliţia a reluat dosarul de la zero, făcând noi cercetări care-l vizau și pe Marian Marinescu.

Marian Marinescu fusese interogat și în cadrul primelor investigații, fiind considerat suspect, pentru că cei doi soţi, care lucrau împreună într-o firmă de electronică, aveau probleme în cuplu.

La momentul producerii dublei crime, Marian Marinescu avea 44 de ani şi un alibi ce nu putea fi atacat: el şi fiul de 7 ani se aflau în România, ţara sa natală, pentru a petrece sărbătorile de iarnă.

În urma unor noi verificări, poliţiştii francezi au descoperit că Marinescu fusese într-adevăr în România, dar înainte şi după producerea crimelor. În mod aparent, ar fi avut timp să facă dus-întors drumul dintre domiciliul său din Franţa şi România.

Pe de altă parte, informații noi au fost furnizate de progresul înregistrat în tehnica de de analiză a ADN-ului probelor prelevate.

Analizând urmele de spermă de pe pantalonii fetiţei, testul genetic făcut la începutul acestui an a demonstrat, fără echivoc, că au ADN-ul lui Marian Marinescu.

Suspectul, Marian Marinescu, de profesie inginer, fost director, a fost pus sub acuzare pentru uciderea soţiei sale şi a fetei lor de 13 ani, precum şi pentru violarea acesteia din urmă.

Bărbatul, astăzi în vârstă de 72 de ani, a fost arestat săptămâna aceasta, dar spune că ”nu-şi aminteşte” să fi comis cele două crime. În faţa anchetatorilor el nu a mai făcut nicio altă declaraţie.

Este pe cale să se confirme cea mai urâtă dintre ipoteze pentru o familie care a încercat să se adune și să-și revină după aceste fapte”, a declarat avocatul surorii lui Michele, cea care, împreună cu soțul, se va constitui parte civilă în proces.

După tragedia din familie, ea și soțul ei au încercat să-și înconjoare nepotul cu toată dragostea, după ce acesta își pierduse în condiții atât de oribile mama și sora mai mare.

Cumnatul lor avea un alibi solid și ei au continuat să-l viziteze în toți acești ani, fără să aibă nici cea mai mică bănuială.

”Voiau să afle adevărul, dar cel care li se dezvăluie acum este greu de suportat”, a mai arătat avocatul.

În ceea ce-l privește pe fiul lui Marian Marinescu, astăzi în vârstă de 35 de ani, și el este zdruncinat de noile evoluții ale cazului. Nici el, nici avocatul său nu au dorit să apară în fața presei.

Mai mult pe 3dots.ro