USR cere demisia ministrului de Interne, după protestul violent al susținătorilor AUR, de la Parlament

USR cere demisia ministrul de Interne, Lucian Bode, după protestul violent al susținătorilor AUR, de la Palatul Parlamentului.

”Protestul AUR a fost anunțat, e absolut de neacceptat ca forțele de ordine să fie nepregătite. USR cere demisia ministrului de Interne Lucian Bode pentru modul în care forțele de ordine au fost surprinse astăzi de protestul organizat de AUR la Parlament. Protestatarii au reușit să sară gardurile și să vandalizeze mașini, fără ca jandarmii să intervină ca să îi oprească. Doi ambasadori au rămas astăzi blocați în Parlament din cauza protestului, iar miniștrii guvernului PSD – PNL nu a mai venit la audieri, ci au anunțat că se conectează online la audierile din comisii”, arată un comunicat USR, potrivit g4media.ro.

Partidul condus de Dacian Cioloș mai arată că, având în vedere că e un protest anunțat de peste o săptămână, ”este de neconceput ca forțele de ordine, care au exact această responsabilitate, să asigure securitatea unei clădiri, să fie depășite de o mână de oameni care au ajuns să împingă garduri și mașini”.
USR susține că nu este prima dată când forțele de ordine din subordinea lui Lucian Bode nu își fac treaba, ”după ce săptămâna trecută polițiștii au preferat să o protejeze pe senatoarea Diana Șoșoacă în loc să apere drepturilor unor jurnaliști care realizau un reportaj”.

Distribuie prietenilor

Marți, peste 1.500 de oameni, majoritatea membrii sau simpatizanți ai partidului AUR, nemulțumiți de introducerea certificatului verde s-au strâns în fața Palatului Parlamentului și au forțat intrarea în curtea instituției, iar unii au reușit să treacă de cordonul de jandarmi și peste dispozitivul de pază. Manifestanții au vandalizat și câteva dintre mașinile parcate în incintă și au vrut să intre în Parlament. Agenții SPP au blocat însă ușile.

Foto – g4media.ro