Violonistul Alexandru Tomescu, în concert la Oradea, cu prestigioasa orchestră simfonică de aici și un mare dirijor

Violonistul Alexandru Tomescu va interpreta joi cu orchestra Filarmonicii de stat din Oradea ultracunoscutul Concert pentru vioară şi orchestră în mi minor de Mendelssohn-Bartholdy, sub bagheta dirijorului Operei Naţionale din Iaşi, Leonard Boga.

„Mă bucur să mă aflu aici chiar în deschiderea stagiunii. Este o bucurie şi o onoare să ai asemenea parteneri de scenă. Concertul e adevărat că este extrem de cunoscut, este o calitate şi în acelaşi timp, un defect, pentru că s-ar putea ca lumea să vină deja cu o părere formată. Aici rezidă şi provocarea de a cânta acest ultracunoscut concert de Mendelssohn ca şi cum ar fi pentru prima dată. Acest concert pe care îl cânt de peste 30 de ani a evoluat odată cu mine. Într-un fel îl cântam când eram adolescent, altfel la 30 de ani şi acum la 43 îl văd puţin diferit. Filarmonica Oradea este o orchestră extrem de bună, printre cele mai bune orchestre ale României şi asta îmi dă mie, ca solist, confortul că ştiu că pot să fiu liber în exprimare”, a declarat miercuri, în conferinţă de presă, Alexandru Tomescu.

Dirijorul Leonard Boga a subliniat că bucuria lui este cu atât mai mare cu cât, pe lângă colaborarea cu o orchestră profesionistă, invitatul solist este „marele nostru violonist Alexandru Tomescu”, a cărui prezenţă în concert garantează de la bun început succesul.

Distribuie prietenilor

„Este un violonist cu care orice dirijor şi-ar dori să colaboreze,” a precizat Leonard Boga.
Mai mult pe Agerpres