Zeci de case au ars la Miercurea Ciuc. 230 de oameni au rămas fără adăpost

Un incendiu extrem de violent a izbucnit joi seară la Miercurea Ciuc. Flăcările au distrus aproximativ douăzeci de locuințe improvizate, în care stăteau mai multe familii de rromi, la marginea oraşului, lângă cartierul Şumuleu. Potrivit stiri.tvr.ro, 230 de oameni, rămaşi fără adăpost, au fost cazaţi, prin grija Primăriei, în sala de sport a oraşului.
Incendiul s-a manifestat de la început cu flăcări uriaşe şi mult fum. ISU Harghita a intervenit cu trei echipaje de pompieri, trei autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD.

Prefectul judeţului Harghita, Ion Proca, a anunţat, într-un live pe Facebook, că în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se va stabili, împreună cu Primăria şi cu Consiliul Judeţean, ce măsuri trebuie luate rapid în acest caz.

El a vorbit şi despre solidaritatea de care oamenii au dat dovadă, venind în sprijinul celor afectaţi de incendiu. Locuitorii oraşului au adus numeroase ajutoare, de la saltele şi pături, până la îmbrăcăminte, încălţăminte şi alimente.

Distribuie prietenilor

„E un început de an furtunos, se vede, şi e şi prima probă de solidaritate atât de mare încât nu pot să nu îmi exprim bucuria că oamenii înţeleg ce înseamnă să vină repede în ajutorul celor năpăstuiţi”, a spus Ion Proca.