A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Ana Luciana Avramescu: Cum văd eu, de aproape, Bucegii

0 243

Fiecare zi petrecută la munte mă face mai puternică. Acasă, la Sângeru, am un peisaj superb. Cred că oricine şi-ar dori o casă acolo, însă, în momentul în care vezi locuri noi, locuri care îţi aduc aminte de frumuseţile de acasă, dar diferite prin ceva, simţi o stare mirifică. Una care te caracterizează doar dacă eşti o persoană care zâmbeşte.


APRECIAZA ARTICOLUL !

Da… Nu zâmbesc mereu , nu sunt fericită mereu, însă măcar când sunt copil să am hazul specific omului care ştie să pună preţ pe bucurie.
Bucegii se văd undeva departe. Dar niciodată nu i-am privit atât de aproape. Ieşind din hotel, intrând în parcare, deschizând uşa maşinii, plecând spre pârtie, zăresc, undeva, departe,aproape, siluetele unor munţi. Nu orice munţi… Munţi înzăpeziţi. Parcă vin cu mine, ne ţinem de mână, îmi arată drumul.

Azi, uitându-mă cu atenţie pe Caraiman, văd, ieşind din hotel, Crucea construită din iniţiativa Reginei Maria în memoria militarilor care au murit în Războiul de Reîntregire. Treceţi batalioane române Carpaţii este o melodie facută atunci, în primul război mondial. Am cântat-o la şcoală singură sau în grup. Nu am date exacte prin care să vă spun dacă melodia care e un fel de imn a fost scrisă, compusă, înainte, după, sau în timpul războiului.

În mini-vacanţa mea la munte am învăţat să schiez. Perfect a spus profesorul care după ce am învăţat singură şi-a expus părerea despre schiatul meu – dar tata a fost cel mai bun profesor pe care l-aş fi putut avea vreodată. Fără să-şi mai pună schiurile în picioare – pentru că atunci când era tânăr a coborât pe schiuri de la cabană pe pârtia Clăbucet – dându-mi sfaturi, am învăţat repede, repede, să schiez.

Tata şi mama sunt martori că de la prima urcare pe schiuri nu am căzut decât o dată şi atunci a fost după ce ştiam să cobor pârtia în slalom.

Cam aşa îmi petrec vacanţa. Pe schiurile-obiect, şi pe schiurile cu care alunec prin hopurile vieţii.
De luni reîncep şcoala care e tot un fel de schiat. Poţi să şi cazi, dar ai obligaţia să te ridici.
Ana Luciana Avramescu, elevă în clasa a V-a B, Şcoala Sângeru

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More