AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Andra dezvăluie rețeta desertului ardelenesc care i-a cucerit pe toți

Andra a învățat să prepare această prăjitură tradițională de la mama sa, un desert autentic din Ardeal. “Este cea mai bună prăjitură pe care am mâncat-o”, afirmă cu încredere Andra. Descoperiți în rândurile de mai jos cum puteți prepara și voi acest desert cu un nume surprinzător.

Lista de ingrediente:

Pentru blat:

  • 10 albușuri
  • 300 grame zahăr tos
  • 300 grame nucă prăjită și măcinată
  • 4 linguri rase de făină

Pentru cremă:

  • 10 gălbenușuri
  • 300 grame zahăr
  • 2 linguri făină
  • 100 mililitri lapte
  • 2 pachete unt

Pentru glazură:

  • 250 grame zahăr
  • 200 grame nuci bucăți

Mod de preparare:

Blatul se prepară din ingredientele de mai sus și se coc patru foi pe dosul unei tăvi bine unse cu grăsime (puteți folosi unt, ulei sau untură, după preferință).

Separat, crema se prepară în bain-marie, amestecând gălbenușurile cu zahărul, făina și laptele călduț, până se obține o compoziție omogenă. După ce s-a răcit, se adaugă untul.

Pentru glazură, zahărul se caramelizează și se încorporează nucile. În timp ce este încă fierbinte, se toarnă pe un fund de lemn și se lasă la răcit. După întărire, se zdrobește cu un ciocan de bătut șnițele.

Asamblarea prăjiturii se face astfel: crema se întinde între foile prăjiturii, iar ultima foaie se unge cu un strat subțire de cremă. Glazura se presară pe suprafața ultimei foi.

Poftă bună!

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!