AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Astăzi, Mucenița Filofteia, ocrotitoarea copiilor și a tinerelor care vor să se căsătorească

Joi, 7 decembrie, Biserica Ortodoxă o prăznuieşte pe Sfânta Filofteia, ocrotitoarea copiilor, a tinerelor și a fetelor care vor să se căsătorească. Sfânta a fost martirizată de tatăl ei şi a primit cununa mucenicească la vârsta de 12 ani.

Tradiții pentru spor și sănătate la praznicul Muceniței

1.Sfânta Filofteia este considerată ocrotitoarea copiilor, a tinerilor și a fetelor, pe care le ajută să se căsătorească și să aibă o viață liniștită.

2.În tradiția populară, Sfânta Filofteia este o soră îndepărtată a Sfântului Ilie. De aceea, ea mai este numită și “aducătoarea de ploi”. În istoria creștinismului sunt menționate mai multe procesiuni cu moaștele Sfintei pe timp de secetă, iar tradiția spune că, prin mijlocirea ei, în fața lui Dumnezeu a plouat, iar roadele au fost bogate.

3. În ziua praznicului nu se folosesc obiecte ascuțite în gospodarie, iar pâinea se rupe la masă cu mâna.

4. Pentru cei care au murit în urma unei întâmplări ciudate, familia trebuie să se roage la icoana Muceniței și vor afla din ce cauză a murit acea persoană.

5.În ziua de prăznuire este bine să se împartă copiilor săraci hrană caldă, iar în acea gospodarie copiii vor fi ocrotiți de boli și de întâmplări dramatice.

6.Tinerele care vor să se căsătorească trebuie să ceară ajutorul Muceniței Filofteia. De asemenea, sunt de mare ajutor slujbele făcute timp de 40 de zile.

7. În casa fiecărui credincios este bine să fie adusă în ziua praznicului o iconiță care o înfățișază pe Mucenița Filofteia. Aceasta are să protejeze gospodăria respectivă să nu se petreacă întâmplări dramatice, boală și pagubă.

Sursa – click.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!