A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

”Curățenie” făcută de jandarmi în fața liderului Dragnea. Unii protestatari au fost săltați înainte

1 288

Mai mulți protestatari care îl așteptau pe Liviu Dragnea la Topoloveni, județul Argeș, au fost ridicați de jandarmi. Aceștia sunt acuzați că au tulburat ordinea publică.


APRECIAZA ARTICOLUL !

Liviu Dragnea își continuă periplul prin țară. De această dată a ales un fief PSD. Liderul social-democraților a ajuns în Argeș, la Topoloveni. Deși a ales o zonă mai retrasă, protestatarii l-au urmărit și acolo.

Mai multe persoane s-au adunat în fata Casei de Cultura de la Topoloveni pentru a-l întâmpina cu huiduieli pe Liviu Dranea. Pentru că afișau bannere, jandarmii i-au luat pe toți în dube și i-au dus la politie, scrie Realitatea.net.

”Curățenia” făcută de jandarmi în fața liderului PSD s-a petrecut în toată această campanie, dar uneori n-a avut succes, unii protestatari intrând în dialog, nu tocmai ortodox, cu Liviu Dragnea care a răspuns la rându-i pe formula populară ”ba p-a mă-tii”.

D. Dumitru, AMPress

loading...
Citește și
1 Comentariu
 1. Valter COJMAN spune

  Aia cu contra manifestatiile trebuiau bagati la puscarie intre 1 luna si 3 luni sau amendati cu sume intre 10 000 si 50 000 de lei, conform legii 60/1991.

  Legea 60/1991:

  ART. 5
  Organizarea si desfasurarea adunarilor publice sunt interzise in imediata apropiere a garilor, porturilor, aeroporturilor, statiilor de metrou, spitalelor , obiectivelor militare, a unitatilor economice cu instalatii, utilaje sau masini cu grad ridicat de pericol in exploatare.
  De asemenea, este interzisa desfasurarea simultana a doua sau mai multe adunari publice distincte, in acelasi loc sau pe aceleasi trasee, indiferent de caracterul acestora.

  ART. 26
  Constituie contraventii urmatoarele fapte, daca nu sunt savirsite in astfel de conditii incit, potrivit legii penale, sa intruneasca elementele constitutive ale unor infractiuni:

  d) participarea la adunari publice nedeclarate sau interzise si urmate de refuzul parasirii locurilor de desfasurare a acestora, la avertizarile si somatiile organelor de ordine facute potrivit legii;
  f) instigarea prin orice mijloace, initierea sau recurgerea la actiuni violente sau alte manifestari, cu intentia de zadarnicire ori tulburare, in orice mod, a adunarilor publice;

  PUNCTUL ASTA, DIN ART. 26 E CEL MAI IMPORTANT:
  i) organizarea sau participarea la contramanifestatii desfasurate in acelasi timp si in acelasi loc cu adunarile publice declarate, indiferent de modul lor de exprimare;

  Toate incalcarile prevederilor legii 60/1991, de la punctele din Art. 26 de la litera d) pana la litera k), se pedepsesc cu inchisoare de la 1 luna pana la 3 luni sau cu amenda intre 10 000 si 50 000 lei:

  j) introducerea sau desfacerea bauturilor alcoolice in locurile destinate desfasurarii adunarilor publice, pe toata durata acestora; k) refuzul de a parasi imediat adunarea la solicitarea organelor de ordine, potrivit legii.
  Contraventiile prevazute la lit. a) – c) se sanctioneaza cu inchisoare contraventionala de la una la 6 luni sau cu amenda de la 50.000 la 200.000 lei, iar cele prevazute la lit. d) – k) cu inchisoare contraventionala de la una la 3 luni sau cu amenda de la 10.000 la 50.000 lei.
  Pentru contraventiile de la lit. a) – c) se sanctioneaza dupa caz, organizatorii sau persoanele fizice responsabile pentru conducerea adunarilor publice.

  OARE DE CE NU SE APLICA LEGEA?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More