Ignoranța este un păcat foarte mare. Un creștin autentic nu poate fi prost…

La implinirea a 16 ani de la trecerea la cele vesnice a Parintelui Constantin Galeriu va propunem sa reflectati la 9 dintre cele mai cunoscute citate culese din intelepciunea neobositului misionar:

1. „Un crestin nu poate fi prost”

„Nu cunoasterea a interzis-o Dumnezeu, caci ea este un dar al Duhului Sfant, asa cum este consemnat in cele sapte daruri de catre profetul Isaia. De altfel, ignoranta este un pacat foarte grav, si asa si este, caci un crestin autentic nu poate fi prost”, scrie basilica.ro.

Distribuie prietenilor

2. „Iubirea este principiul vietii”

„Iubirea este principiul vietii si Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, ne reveleaza iubirea si viata in iubire, de la obarsia ei divina”.

3. „Inainte de a-ti da crucea pe care o duci, Dumnezeu a cantarit-o”

„Inainte de a-ti da crucea pe care o duci, Dumnezeu a privit-o cu ochii Sai cei preafrumosi, a examinat-o cu ratiunea Sa dumnezeiasca, a verificat-o cu dreapta Sa neajunsa, a incalzit-o in inima Sa cea plina de iubire, a cantarit-o cu mainile Sale pline de afectiune, ca nu cumva sa fie mai grea decat o poti duce. Si dupa ce a masurat curajul tau, a binecuvantat-o si ti-a pus-o pe umeri. Deci o poti duce! Tine-o bine si urca pe Golgota spre Inviere!”.

4. „Singuratatea este incaperea unde Dumnezeu ne acorda audienta”

5. „Jertfa este iubire”

„Jertfa, in substanta ei spirituala, este iubire. Jertfa e si constiinta; este cunoasterea precisa a unui tel superior caruia ma devotez. Nu este oarba, ci totdeauna este luminata de adevar. Jertfa e, de asemenea, libertate. Jertfa, ca deschidere a noastra catre Dumnezeu si catre lume, ca autodaruire, este, in esenta, expresia cea mai deplina a iubirii care ne defineste fiinta”.

6. „Iubeste pe pacatos, uraste pacatele lui”

7. „In viata fiecaruia dintre noi exista un drum al Damascului”

8. „Omul este dragoste”

„Revelatia ne invata ca Dumnezeu este dragoste. Existenta isi are inceputul, de asemenea, in dragoste ca dar al lui Dumnezeu. Rascumpararea si nasterea noastra din nou s-a facut tot prin dragoste, o dragoste atat de mare, incat a dus la jertfa Fiului lui Dumnezeu. Semnele Rascumpararii trebuie sa reveleze in cele din urma si in noi chipul lui Dumnezeu, aceasta realitate adevarata, pentru a putea spune: omul este dragoste”.

9. „Sfarsitul cheama un nou inceput”

Din Secretele.com