A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Minunea de la Muzeul Pietrei: Crucea din pădurea Călugăreasca

0 231

O cruce din piatră, mai exact din gresie, a fost descoperită în pădurea de deasupra satului Tisa, într-o lunecare de pământ, la o mare adâncime. Este vorba de pădurea Călugăreasca. Ce surprinde e că această cruce, perfect realizată, nu aparține omului. ”E lucrată în adâncimile pământului, nici măcar de vânt și ploi, cum sunt alți trovanți, ci de sufletul acelor adâncimi nedefinite, unde nu a existat și nu există urme de locuire umană”, spune poetul Lucian Avramescu.
În inima unor stejari seculari, nu o dată, a fost găsit desenul perfect al unei cruci. Aici e vorba de cea mai tare piatră, gresia, imposibil de lucrat cu dalta meșterului. De altfel, analizată de specialiști, crucea vorbește de la sine despre lipsa oricărei atingeri a omului în realizarea ei.
Minunea acestei cruci a intrat de câțiva ani în incinta Muzeului Pietrei din Sângeru.Minunea de la Muzeul Pietrei: Crucea din pădurea Călugăreasca 1 ”Nu am așezat-o pe un soclu, ca pe alte obiecte muzeale, din colecția noastră de peste 3000 de lucrări cioplite de țărani. Vin oameni care-i știu povestea, o mângâie, chiar o ridică în brațe fiindcă nu este foarte grea. Unii o numesc minune, eu spun că pământul își are și el biserica lui creștină în adâncuri”, adaugă Lucian Avramescu, realizatorul Muzeului Pietrei din Sângeru, deschis zilnic vizitatorilor, fără taxă de intrare.
Giorgiana Radu, AMPress

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More