AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Rugăciune de Florii! Rostește-o duminică dimineața pentru bunăstare și noroc

 

Rugăciunea este comunicarea omului cu Dumnezeu. Rugăciunea poate fi rostită oricând simțim nevoia, însă la marile sărbători are o mai mare încărcătură spirituală. Iată o rugăciune ce poate fi spusă în duminica Floriilor:

„Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru Cel ce esti intru cele inalte cu Tatal si esti purtat pe aripi de Heruvimi si cantat de Serafimi, care in zilele venirii Tale in trup ai binevoit pentru a noastra mantuire a sedea pe manzul asinei si ai primit binecuvantarea pruncilor, ai venit in Sfanta Cetate a Ierusalimului, mai inainte cu sase zile de patima cea de bunavoie, ca sa mantuiesti lumea prin Cruce, prin ingroparea si Invierea Ta!

Si precum atunci oamenii, care sedeau in intuneric si in umbra mortii, avand ramuri de copaci si stalpari de finic Te-au intampinat pe Tine, Fiul lui David, marturisindu-Te, asa si pe noi, care acum in aceasta zi de inainte praznuire, purtand in maini stalpari si ramuri de copaci, pazeste-ne si ne mantuieste.

Si precum acele popoare si copiii Ti-au adus Osana, invredniceste-ne si pe noi sa Te slavim in psalmi si cantari duhovnicesti, cu suflete curate si buze neintinate, in aceste zile ale patimilor Tale si sa dobandim, fara de osanda, a ne impartasi de bucuria Sfintei Invierii Tale si sa cantam si sa proslavim Dumnezeirea Ta, impreuna cu Cel fara de inceput al Tau Parinte si cu Preasfantul si Bunul si de viata Facatorul Tau Duh, acum si purnrea si in vecii, vecilor.
Amin!”

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!