AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Tradiţia pe care e bine să o respecţi în seara de Moş Nicolae ca să ai noroc tot anul

Moş Nicolae deschide, pe 6 decembrie, perioada sărbătorilor de iarnă. Este o sărbătoare mai ales pentru cei mici.
În ajun de Moş Nicolae, dincolo de pregătirea ghetuţelor, este bine ca toată familia să mai respecte o tradiţie: aceea a rostirii unei rugăciuni către Sfântul Nicolae. Este unul dintre cei mai iubiţi sfinţi ai creştinătăţii şi este ocrotitorul copiilor, în special al celor săraci, dar şi al marinarilor, al brutarilor, al fetelor nemăritate şi al celor acuzaţi pe nedrept.
Aşa că dacă te afli într-una dintre aceste categorii, cu atât mai mult să respecţi tradiţia rugăciunii.

Rugăciunea care se spune în ajun de Moş Nicolae
O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrabă a le ajuta. Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește, prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică.

Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca prin mijlocirea ta, cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos, Dumnezeu să ne dea viață liniștită și fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta, și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim. Amin.
Ce este bine să facă persoanele care vor să-şi întâlnească sufletul-pereche
Tradiția ne spune că Sfântul Nicolae este al doilea sfânt făcut de Dumnezeu, care stă alături de Părintele ceresc, în stânga lui. Totodată, știm despre Sfântul Nicolae că e milostiv față de săraci, ajută văduvele, orfanii și dăruiește bani tuturor oropsiților, potrivit traditii-superstitii.ro, citat de romaniatv.net.
Sfântul Nicolae este, de asemenea, protector al copiilor, fiind primul moș darnic care le face acestora cadouri odată cu venirea iernii.
Dacă vrei să-ţi găseşti sufletul-pereche în viitorul apropiat, în noapte Sfântului Nicolae roagă-te din tot sufletul, rostind rugăciunea de mai sus. De asemenea, este bine-venită citirea Acatistului acestui sfânt. Spune-i cu vorbele tale Sfântului Nicolae că îţi doreşti să întemeiezi o familie creştină şi ai credinţa că ruga îţi va fi ascultată.

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!