Protestul diasporei: 100.000 de oameni în fața Guvernului și alți zeci de mii în țară

 

Mii de români din ţară şi din străinătate participă la mitingul de vineri seară, cerând demisia Executivului și scandând lozinci împotriva PSD. 100. 000 de oameni s-au adunat în fața Guvernului, iar alți zeci de mii în unele orașe din țară.

Printre protestatari s-au infiltrat și provocatori care au forţat în mai multe rânduri gardurile jandarmilor, în Piața Victoriei. De asemenea, aceștia au aruncat în forțele de ordine cu diverse obiecte şi petarde, iar jandarmii au apelat la gaze lacrimogene şi tunul cu apă. Câţiva manifestanţi au început să arunce în direcţia acestora cu diverse obiecte şi petarde.
Începând cu orele 20.00, metrourile n-au mai oprit în Piaţa Victoriei.

Distribuie prietenilor

„Metrorex informează că, la nivelul Direcţiei Generale de Management Operaţional din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea ordinii publice, din care fac parte toate instituţiile cu atributii în asigurarea ordinii publice, s-a decis ca, astăzi, 10 august a.c., începând cu ora 20.00, staţia Piaţa Victoriei să fie închisă.
Închiderea staţiei presupune interzicerea accesului călătorilor în subteran şi trecerea trenurilor prin această staţie fără oprire. Staţia se va redeschide la solicitarea instituţiilor abilitate. Măsura a fost luată pentru asigurarea siguranţei călătorilor, în contextul în care un flux mare de persoane tranzitează zona Piaţa Victoriei”, a transmis Metrorex.

Proteste au loc și în multe orașe din țară. Mii de oameni s-au adunat la Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, Iași, Galați, Timișoara, Craiova, Constanța, Oradea.

AMPress