14 români arestaţi de agenții Secret Service

Peste 100 de poliţişti şi agenţi Secret Service au făcut 27 de percheziţii în Bucureşti şi în 9 judeţe într-un dosar în care un grup de români a înşelat cetăţeni americani prin intermediul unor site-uri, prejudiciul fiind de aproximativ 34 de milioane de dolari.

În premieră pentru autorităţile de aplicare a legii din România, au fost indisponibilizate criptomenede RIPPLE şi BITCOIN.

„În urma unei cereri de asistenţă judiciară internaţională, transmisă de Secret Service (Statele Unite ale Americii), Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., a derulat investigaţii privind un grup de români implicat în diferite forme de fraudă informatică şi spălarea banilor. Victimele erau cetăţeni americani, iar prejudiciul cauzat se ridică la aproximativ 34.000.000 dolari.Cercetările au arătat faptul că activitatea infracţională a persoanelor implicate ar fi debutat în anul 2016”, anunţă printr-un comunicat IGPR.

Distribuie prietenilor

14 persoane implicate au fost preluate de Servicul Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, pentru demararea procedurilor de punere în executare a mandatelor internaţionale de arestare. Persoanele în cauză vor fi extrădate în Statele Unite ale Americii.
Mai mult pe Realitatea.net