AM Press Logo
Muzeul Pietrei

15 spitale din București și din țară au fost afectate de un atac cibernetic

Mai multe spitale din București și din țară au raportat probleme majore în urma unui aparent atac informatic. Situația a fost consemnată luni dimineață, relatează Antena 3 CNN.

Unitățile medicale nu mai au acces la internet în urma atacului, medicii spun că sunt nevoiți să lucreze offline cu sistemele informatice iar camerele de gardă sunt paralizate.

“Potrivit informațiilor disponibile până la această oră, au fost afectate 15 spitale din Capitală și din țară. Sistemele informatice ale acestor spitale sunt închiriate de la o firmă care a fost vizată de atacul cibernetic din această dimineață.

În București, au fost afectate spitalele Bagdasar-Arseni și Marius Nasta. Problema este că medicii nu pot introduce datele pacienților în sistem și nu pot deconta banii de la Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate.

De aceea, sunt întârzieri foarte mari. Se așteaptă foarte mult la camerele de gardă, iar pacienții și-au pierdut răbdarea, în condițiile în care și în mod normal timpul de așteptare este mare.

Autoritățile fac investigații pentru a depista sursa atacului cibernetic și cine sunt autorii acestuia”, a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Raluca Măndoiu.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!