Italia:”Venitul de cetățenie” și reforma pensiilor, măsuri care-i vizează şi pe români

Guvernul italian a aprobat decretul cu privire la „venitul de cetățenie” și reforma sistemului de pensii. Aceasta din urmă prevede posibilitatea retragerii din câmpul muncii cu 5 ani mai devreme decât legea actuală, în anumite condiții, ceea ce reprezintă o tendință inversă față de linia Bruxelles-ului.

Guvernul a decis să fondeze un nou stat al bunăstarii, au declarat mai mulți oficiali italieni. Venitul de cetățenie este cuprins între 780 și 1032 de euro și se adresează săracilor.
Venitul de cetăţenie este, în primul rând, o măsură care ajută oamenii să se reintegreze pe piaţa muncii. Se acordă pe o perioadă de 18 luni, timp în care beneficiarii nu pot refuza mai mult de trei oferte de locuri de muncă. Venitul de cetățenie poate fi obținut de străinii care stau în Italia de cel puțin 10 ani sau de italienii care nu au plecat din țară în ultimii 2 ani.
Solicitantul nu poate avea casă în proprietate sau mașină scumpă.

Decretul care vizează reforma sistemului de pensii ia în considerare pensionarea la 62 de ani, cu 38 de ani de contribuții. Legea actuală prevede pensionarea la 67 de ani.
Este un proiect ce priveşte 5 milioane de oameni aflaţi în sărăcie şi 1 milion de oameni care pot ieşi la pensie mai devreme, în următorii 3 ani.

Distribuie prietenilor

Venitul de cetățenie se virează pe card, banii trebuie cheltuiți în luna respectivă, altfel sunt blocați. În cazul falsificării informațiilor, solicitanții returnează ajutorul și pot ajunge la închisoare.
În “Cizmă” se află cea mai mare comunitate de români, cifra exactă, de milioane, fiind incertă şi în România şi în Italia.
Sursa – Ştiri.tvr.ro