• Home
  • Prima
  • Medic pediatru din Bihor, decedat în timpul gărzii. Era pensionar, iar pensia echivala ”cu un ajutor social”

Medic pediatru din Bihor, decedat în timpul gărzii. Era pensionar, iar pensia echivala ”cu un ajutor social”

medic mort 1

Medicul pediatru din Oradea care a murit în timpul gărzii  avea o pensie de 1.280 lei, susţine într-o postare dr. Livia David, medic de la Spitalul de Urgenta Craiova, tragedia declanşând o adevărată dezbatere pe reţelele de socializare, despre salariile şi pensiile medicilor de familie. „După 35 de ani de muncă, un medic de familie iese cu o pensie echivalentă unui ajutor social”, a comentat un alt medic.

„In memoriam..pentru un coleg luptător, un medic de familie respectat, care a pierdut lupta cu un sistem pe care l-a slujit cu credinta si devotament pentru o pensie de 1280 de Ron.. Nu vom lăsa ca viata sa să nu însemne nimic pentru decidenti. La cererea colegilor medici de familie din Bihor, postez pentru Miniştrii Sănătăţii şi Muncii pensia colegului decedat: 1.280 RON”, a scris pe Facebook medicul primar dr. Livia David.

Tragedia a declanşat o adevărată dezbatere pe reţelele de socializare. ” În UE pensionarii se plimbă, se odihnesc şi efectuează minim 2 vacanţe/an în diferite ţări! În România trebuie să munceşti până mori ca să-ţi plăteşti utilităţile, hrana şi medicamentele! Să întrebăm public pe MS şi MM dacă ei pot supravieţui cu 1280 ron/lunar! Şi să ne ofere un răspuns oficial!”, comentează un alt medic.

”Sunt lucruri nerezolvate de 30 de ani… Da, sunt probleme”, a declarat Sorina Pintea.

Un medic  a murit, vineri dimineaţa, după ce i s-a făcut rău în timp ce era în gardă la un Centru de Permanenţă din Oradea, doctorul fiind găsit prăbuşit în baie de către asistentul medical cu care lucra.

Citeste mai mult: adev.ro

Parteneri