• Home
  • Prima
  • Opoziția își prezintă acum Moțiunea: E nevoie de guvern cu o viziune proeuropeană, cu maximum 15 ministere, nu cu 27

Opoziția își prezintă acum Moțiunea: E nevoie de guvern cu o viziune proeuropeană, cu maximum 15 ministere, nu cu 27

vot camera dep 1

România are nevoie urgentă de un guvern cu o viziune proeuropeană, cu maximum 15 ministere, nu cu 27, orientat către priorităţile de dezvoltare ale ţării: educaţia, sănătatea, investiţiile publice şi atragerea fondurilor europene, se arată în textul moţiunii de cenzură, depusă, miercuri, în Parlament.

Semnatarii moţiunii de cenzură atrag atenţia că „viitorul guvern are obligaţia să-şi dea tot concursul pentru implementarea unui sistem de vot modern şi actual care să permită în mod efectiv fiecărui cetăţean român aflat în străinătate să voteze”.

Parlamentarii Opoziţiei subliniază că pe 26 mai „românii au votat într-un mod covârşitor cea mai legitimă moţiune de cenzură împotriva celei mai toxice guvernări din ultimii 30 de ani”.

„În 26 mai, românii au spus un DA categoric pentru o Românie normală şi un NU categoric discursului şi acţiunilor anti-europene şi anti-justiţie ale PSD! Sancţiunea împotriva PSD şi împotriva Guvernului vine direct de la cetăţeni, care au spus răspicat că nu mai vor un guvern incapabil să ducă ţara spre bine şi care are o singură prioritate făţişă – atacurile permanente la adresa justiţiei…

În doi ani şi jumătate, PSD şi ALDE au dezbinat o ţară întreagă, au distrus rolul instituţiilor fundamentale, au mutilat legi importante, au compromis şansa de a moderniza ţara şi au atentat constant la bazele democraţiei româneşti şi ale statului de drept! În 26 mai 2019, PSD a reuşit să ne unească pe toţi, pe cei de acasă şi din străinătate, ca să ne salvăm ţara din mâinile PSD şi am reuşit!”, se mai arată în moţiune.

Parlamentarii PNL, USR şi PMP susţin că rolul premierului Viorica Dăncilă s-a încheiat şi că ea trebuie „să răspundă politic şi legal” pentru votul din diaspora din 26 mai.

„Rolul dumneavoastră s-a încheiat! Nu mai aveţi niciun motiv şi niciun rost să mai rămâneţi prim-ministru. „, se precizează în pasajele adresate direct premierului Dăncilă.

Semnatarii moţiunii de cenzură consideră că rezultatul alegerilor din 26 mai ar fi altul dacă ar fi putut vota toţi românii din diaspora care şi-au dorit să îţi exercite acest drept.

„Dacă nu aţi putut să-i gazaţi ca la Bucureşti, în 10 august, pe românii care nu vor o ţară condusă de incompetenţi şi de corupţi, atunci v-aţi gândit să-i umiliţi şi să-i batjocoriţi, ţinându-i la cozi interminabile, pentru ca într-un final să nu mai poată vota.”, se menţionează în textul moţiunii de cenzură.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului va fi citită miercuri, de la ora 15,00, în Parlament, urmând ca dezbaterea acesteia să aibă loc marţi, 18 iunie, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.
Mai mult pe Agerpres.ro

Parteneri