Fotbalul românesc REÎNVIE prin echipa de tineret. Meci mare, victoria cu 4-1 în fața Croației

În faţa unui stadion plin de români, echipa naţională a debutat cu o victorie imensă la turneul final al Campionatul European Under 21, primul succes la acest nivel din istoria României.

Meciul disputat în San Marino a avut un ritm drăcesc imediat după primul fluier al arbitrului. Minutul 9 a venit cu o faza încâlcită în careul croaţilor, iţelel ei fiind descurcate doar cu ajutorul VAR.  S-a dictat lovitură d ela 11 metri, iar Puşcaş nu a iertat (minutul 11).

Imediat după primirea golului, minutul 13, Croaţia a mai încasat o lovitură, vedeta echipei, Brekalo, fiind schimbată din cauza unei accidentări. Doar un minut mai târziu România a dublat avantajul prin Hagi după o fază la care o contribuţie însemnată a avut şi Puşcaş.

Distribuie prietenilor

Croaţia nu s-a prăbuşit, din contră, şi alte 4 minute mai târziu a redus din handicap. Hagi a pierdut o minge la centrul terenului, Vlasic a urcat neincomodat până la aproimativ 20 de metri, şutul acestuia, tare, dar parabil, oprindu-se în poarta lui Radu.  Minutul 20 putea aduce egalarea, dar Radu a avut o intervenţie care justifică cota de 15 milioane de euro cu care este creditat portarul.

Pauza a fost un sfetnic bun pentru noi, băieţii lui Rădoi fiind cei care au făcut legea în partea secundă. Hagi a irosit două lovituri libere din poziţii ideale, una dintre execuţii lovind bara, în timp ce croaţii l-au deranjat pe Radu cu şuturi nu foarte periculoase de la distanţă.

În minutul 66, Băluţă a adus liniştea în tabăra noastră. Mijlocaşul a interceptat o minge la 20 de metri de poarta croaţilor a pătruns vijelios în careu, a întors spectaculos un fundaş şi a tras imparabil la colţul scurt.  Radu a mai bifat o intervenţie bună în minutul 88, la o lovitură de la 17 metri executată puternic pe colţul portarului.  Petre a dat lovitura de graţie Croaţiei în ultimul minut. O centrare venită de pe partea dreaptă a fost înţepată în poartă din careul mic. Golul a fost suspect de ofsaid, dar a fost validat după abia două minute în urma înregistrărilor VAR.

România: 1. Radu – 6. Manea, 5. Nedelcearu, 4. Paşcanu, 3. Ştefan – 21. Băluţă, 17. Cicâldău – 8. Man, 10. Hagi, 19. Ivan – 9. Puşcaş. Selecţioner: Mirel Rădoi

Citeste mai mult: adev.ro