A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Românii se pregătesc pentru un Festival al Grătarelor. Nu-i glumă!

1 2.419

Renumită pentru caşcaveaua de aici, de altfel motiv de festival în fiecare toamnă, comuna prahoveană Valea Doftanei urmează să găzduiască şi un alt festival, tot cu tematică gastronomică, dedicat preparatelor la grătar.

Numele va fi chiar Festivalul Grătarelor, iar prima ediţie, de o zi, ar urma să aibă loc în această vară, pe 3 august, lângă barajul Paltinu, a anunţat primarul din Valea Doftanei, Lucian Costea.


APRECIAZA ARTICOLUL !

Evenimentul se va derula lângă barajul Paltinu, într-un parc de relaxare şi picnic aflat momentan în lucru şi care ar urma să fie inaugurat în iulie, cu aproximativ o lună înainte de festival, amenajat printr-un parteneriat dintre Primăria Valea Doftanei şi producătorul de bere Ciucaş, a mai precizat primarul, conform Actualitateaprahoveană.ro.

Deviza pare a fi ”Hai la mici, hai la friptane!”, iar grataragiii din toată țara sunt invitați să se  înscrie la concursuri gen ”Cine dă gata rumenit cel mai mare mic!” și altele de același gen. Sportul național al grătarelor cu mici și nu doar, pare a-și găsi, în sfârșit, pe Valea Doftanei, locul potrivit pentru a se legitima.

Mădălina Stoica, AMPress

 

loading...
1 Comentariu
  1. bogdan draganescu spune

    ne aflăm în plină criză ecologică globală, iar industria cărnii (zootehnia în general) e unul dintre cei mai mari poluatori şi contributori la încălzirea globală şi la distrugerea naturii şi a biodiversităţii, prin consumul enorm de resurse, acapararea de terenuri şi de produse agricole (peste 50%), distrugerea pădurilor şi a ariilor naturale pentru infiinţarea de păşuni, fîneţe şi pentru producţia de furaje, emisii de metan, păşunat intensiv, dejecţii şi reziduri care otrăvesc apele şi pînzele freatice etc.nemaivorbind de modul în care trăiesc şi sunt omorâte animalele din fermele industriale, ca şi de condiţiile oamenilor care muncesc în această industrie. plus efectul nefavorabil asupra sănătaţii oamenilor şi deci pagubele imense aduse în sistemul de sănătate, (accentuate şi de administrarea masivă de antibiotice animalelor înghesuite în ferme).
    este inacceptabil ca, în asemenea condiţii, să se facă, cu impunitate, festivaluri ale grătarului şi să se celebrezeconsumul de carne, promovându-se distrugerea biosferei şi accelerând colapsul ecologic deja avansat; când, pentru binele oamenilor şi a naturii, ar trebui să se promoveze şi încurajeze reducerea consumului de carne şi de produse de origine animală, în favoarea celor pe bază de plante. mai bine festivaluri ale ciupercilor; în felul asta am învăţa să apreciem şi să conservăm pădurile şi biodiversitatea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web foloseste cookie-uri pentru a va imbunatati experienta. Vom presupune ca sunteti de acord cu asta, dar puteti renunta daca doriti. Accept Citeste mai mult