A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Senatul a votat, în reluare, Proiectul  privind votul în străinătate. Vezi cum va vota diaspora

1 629

Proiectul legislativ privind votul în Diaspora a fost adoptat luni de plenul Senatului cu 75 de voturi ”pentru”, după două tururi de vot, primul fiind ratat din lipsă de cvorum (lipsea un vot).  Votul în străinătate se va desfăşura pe parcursul a trei zile – vineri, sâmbătă și duminică -, iar alegătorii care au stat la coadă până la ora 21.00, când se închid secţiile, vor putea vota până la ora 23.59, cu condiţia ca aceştia să fie în incinta secţiilor de votare la ora 21.

Propunerea legislativă a fost adoptată, în procedură de urgenţă cu 75 de voturi pentru, niciun vot „împotrivă” şi 9 abţineri.

A fost validat de Senat și votul prin corespondenţă pentru alegerile prezidenţiale. Proiectul legislativ va trece, tot în regim de urgență și prin Camera Deputaților. Președintele Iohannis ceruse – dacă nu se poate altfel, cu toate că existau precedente  – sesiune parlamentară extraordinară în vacanță, ceea ce a stârnit nemulțumiri, dar și o grabă care dă, iată, roade.

D. Dumitru, AMPress

 

loading...
Citește și
1 Comentariu
 1. Valter COJMAN spune

  De ce sa nu voteze un an, doi sau sa voteze doar „diaspora” ca ea traieste in Romania si nu noi care ne ducem traiul, zi de zi, in Romania?

  „diaspora”, daca vrea sa voteze, sa vina in tara si sa voteze.
  Astfel, Romania, economiseste milioane de euro care pot fi folositi in alte scopuri si familiile isi mai vad copii, mamele, tatii, etc.

  P.S.
  Daca trece o astfel de lege eu protestez prin renuntarea de a mai participa la vot.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More