Kovesi, mai aproape ca oricând de câștigarea poziției de procuror șef european

Şansa României de a câştiga poziţia de procuror şef european este foarte mare acum, a scris pe Facebook, liderul liberal Ludovic Orban.

„PNL continuă bătălia pentru a asigura succesul candidatului român pentru funcţia de procuror şef european. Desemnarea se face de către Parlamentul European şi de Consiliul Uniunii Europene. În ciuda sabotajului guvernului, europarlamentarii PNL au reuşit să convingă majoritatea din Parlamentul European să o susţină pe Laura Codruţa Kovesi.  Ţările din est pot să revendice cu mai multă forţă poziţii importante la nivel european. Macron nu prea mai are argumente politice pentru a susţine candidatura franceză.

Dacă şi guvernul român îşi încetează boicotul şi dacă şi celelalte forţe politice româneşti din Parlamentul European vin în sprijinul PNL, şansa României de a câştiga poziţia de procuror şef va fi foarte mare”, a mai scris Orban pe Facebook.

Distribuie prietenilor

Pe de altă parte, europarlamentarii liberali spun că forţa grupului lor a crescut, iar boicotul guvernamental de la Bucureşti pentru fosta șefă a DNA i-au întărit poziţia Laurei Kodruţa Kovesi. Reprezentanții celorlalte țări văd în ea puterea unui om de a rezista tuturor presiunilor.

Aurelia Apostol, AMPress