Atenţie la muşcăturile de ţânţar. West Nile nu e o glumă, ci o boală gravă care…

In Romania este invazie de tantari in aceasta perioada si exista pericolul infectarii cu virusul West Nile, determinata de intepaturile de tantari, atat la copii, cat si la adulti. In aceste conditii, reprezentantii Ministerului Sanatatii recomanda populatiei sa-si ia masuri de protectie .

Dintre recomandări:  purtarea de imbracaminte cu maneci si pantaloni lungi; utilizarea substantelor repelente de tantari; montarea plaselor la ferestrele locuintelor pentru a impiedica patrunderea insectelor; desecarea baltirilor de apa din preajma casei daca ele exista si indepartarea recipientelor in care se acumuleaza apa si gunoi menajer.

De asemenea, Ministerul Sanatatii recomanda autoritatilor administratiei publice locale sa intensifice masurile de dezinsectie in localitati pentru a preveni raspandirea infectiei cu virus West Nile.

Distribuie prietenilor

Fii atent la aceste simptome
Aproximativ 80% din persoanele infectate nu au simptome. Daca apar febra, durere de cap instensa, dureri musculare, varsaturi sau eruptii cutanate, se recomanda sa mergi la cel mai apropiat cabinet medical, potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii.

Sursa – Sfatulpărinţilor.ro