• Home
  • Prima
  • INCREDIBILUL CREDIBIL: În 42 de licee, toți elevii au luat Bacalaureatul. În altele, toți au picat

INCREDIBILUL CREDIBIL: În 42 de licee, toți elevii au luat Bacalaureatul. În altele, toți au picat

bacalaureat 1 1

Ce se petrece în învățământul românesc? Știe cineva răspunsul? Cele două Românii ale sistemului educațional devin tot mai vizibile. Bacalaureatul s-a încheiat cu rezultate șocante. La un pol avem licee cu promovare 100 la sută, iar la celălalt școli în care niciun elev nu a luat Bacalaureatul. Ministrul Educației vrea schimbări…

Bianca și Albertina sunt prietene și absolvente ale Colegiului Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, unul dintre cele mai bune din județ. Acolo, procentul de promovare a fost de 100%. Fetele au obținut medii de peste 9.50.

42 de licee din țară se pot lăuda cu promovare 100 la sută. Cele mai multe, 8 la număr, sunt în județul Cluj.

Și în Capitală sunt 4 licee unde toți elevii au trecut examenul – trei private și unul de stat.

La Colegiul Naţional „Mihai Viteazul”, toţi cei 298 de elevi care au susţinut examenul maturităţii au promovat la toate probele. În plus, doi dintre candidaţi au obţinut media 10.

La polul opus, în 3 licee din Brăila nu a promovat niciun elev. Directorul Liceului tehnologic „Anghel Saligny” spune că doar 2 elevi din 20 s-au înscris anul acesta la examen.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, vorbește despre polarizarea învățământului românesc și despre măsurile pe care vrea să le ia.

La nivel național, 67,2 la sută dintre candidații care au susținut Bacalaureatul au promovat.

Ministerul Educației nu a centralizat încă datele cu privire la numărul total al liceelor în care gradul de promovare a fost zero,  dar el pare a fi consistent.

Sursa Stiri.tvr.ro

Parteneri