• Home
  • Prima
  • Nicoleta Pauliuc (PNL): Puterea vrea să îi pedepsească la buzunar pe tinerii care au votat masiv anti-PSD

Nicoleta Pauliuc (PNL): Puterea vrea să îi pedepsească la buzunar pe tinerii care au votat masiv anti-PSD

pnl doi 1

Senatorul PNL Nicoleta Pauliuc a criticat, într-o postare pe Facebook, anunțul ministrului de Finanțe, Eugen Teodorovici, potrivit căruia, la rectificarea bugetară, PSD ia în calcul reducerea biletelor CFR gratuite pentru studenți.

„Banii astfel economisiți la buget sunt o picătură într-un ocean dacă ne raportăm la potopul de pomeni anunțate de principalul partid de guvernământ pentru a se salva electoral în 2020. Este clar că măsura reducerii biletelor CFR este una represivă – că puterea vrea să îi pedepsească electoral pe tinerii care au votat masiv anti-PSD.

La alegerile din 26 mai, peste 240.000 de cetățeni, dintre care mulți studenți, au votat în București pe liste suplimentare. Limitarea numărului de călătorii gratuite le va ridica probleme studenților la alegerile locale de anul viitor. Puțini dintre aceștia se vor deplasa la vot, din centrele universitare către localitățile de domiciliu, pe banii lor. Iată cum PSD se pregătește să obțină avantaje electorale, îngrădind mobilitatea tinerilor care s-au prezentat la vot pentru a sancționa actuala putere”, a scris pe Facebook senatorul liberal Nicoleta Pauliuc.

„Măsura restrângerii gratuității CFR pentru studenți este cu atât mai îngrijorătoare cu cât numărul absolvenților de liceu cu diplomă de bacalaureat este în scădere (în acest an, 3 din 5 tineri care au terminat liceul au promovat examenul de bacalaureat), iar numărul celor care pleacă în străinătate, la studii sau la muncă, după absolvirea liceului a crescut alarmant. Ce urmează să mai facă PSD? Oare se vor atinge și de bursele studenților?”

Parteneri