• Home
  • Prima
  • Simona Halep, puținul destul spre a ne aduna ca popor. Românii iubesc România. Românii nu-s bătuți în cap. Ce popor minunat avem!

Simona Halep, puținul destul spre a ne aduna ca popor. Românii iubesc România. Românii nu-s bătuți în cap. Ce popor minunat avem!

halep pe stad 1

Rar, emoționant eveniment pe Arena Națională din București. Simona Halep şi-a prezentat miercuri seara trofeul cucerit sâmbătă la Wimbledon. Evenimentul a fost organizat de Primăria Capitalei. 

Simona Halep a pătruns în arenă, îmbrăcată în alb, pe acordurile piesei We Are The Champions a lui Queen.  „Acest trofeu este unul al României!”, a spus Simona Halep. „Este o seară specială pentru mine. Vă mulţumesc foarte mult că aţi venit şi să ne gândim că se mai pot întâmpla astfel de zile”, a mai afirmat campioana de la Wimbledon.

”Să vină 30 000 de oameni, nesiliți de nimeni, nechemați la miting, neconvocați pe liste, mai mulți ca la cele mai multe reuniuni cu organizatori ascunși sau declarați, pentru a saluta victoria acestei copile a nației, pare incredibil, spune poetul și publicistul Lucian Avramescu.

Evenimentul, unic nu doar la noi, indică o formidabilă solidaritate. Care-i definiția patriotismului? Păi asta este. Românii nu sunt nici părăsitori de țară, nici lipsiți de dragoste față de nația lor. Românii sunt uniți în dragostea de victorie și demnitate. Au nevoie, spre a se exprima, de atât de puțin, de atât de mult spre a redeveni ce suntem,  o patrie.

Simona Halep, fata asta inteligentă în lovitura aplicată rachetei de tenis, dar și excelentă și strălucitoare în simplitate ca personalitate a vorbirii libere, ne-a readunat ca popor nebătut în cap, cum ne zic unii, ci ca popor splendid în cuget și simțire”, ne-a mărturisit, cu emoție, poetul Lucian Avramescu.

Giorgiana Radu, AMPress

Parteneri