A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Tăriceanu îi cere demisia imediată și necondiționată lui Klaus Iohannis

3 615

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, cere demisia președintelui Klaus Iohannis, „imediat şi necondiţionat”, în urma deciziei Curţii Constituţionale cu privire la interzicerea amnistiei şi graţierii pentru persoane acuzate de corupţie.

Redăm textul integral publicat de președintele ALDE, pe pagina sa de facebook:

„În urmă cu puține ore, Curtea Constituțională a invalidat propunerea președintelui Klaus Iohannis privind interzicerea amnistiei și a grațierii pentru persoane acuzate de corupție. E important de precizat că a existat unanimitate cu un scor de 8-0! Asta spune totul despre cât de constituțională a fost ințiativa dlui Klaus Werner Iohannis!

Decizia CCR este de o maximă gravitate și nu poate rămâne fără urmări pe măsură.

Ea denotă că președintele Klaus Iohannis a atras poporul într-o aventură nesăbuită, momindu-l să facă un joc împotriva democrației însăși. Pentru că amnistia și grațierea – însemnând clemența față de oameni aflați în situații speciale – sunt măsuri care s-au născut odată cu istoria, acum mii de ani și nimeni nu și-a permis vreodată, nici chiar comuniștii, să le știrbească.

Klaus Iohannis nu are nicio scuză: a fost prevenit. După ce și-a anunțat intențiile s-au scris nenumărate articole și analize, s-au tras semnale de alarmă de către specialiști, a fost tras de mânecă până și de susținători ai lui.

Am făcut-o și noi în repetate rânduri, dar fără să-l înduplecăm. Parlamentul României a respectat votul de la 26 mai și a propus proiecte de legi care să pună în practică dorințele dlui Iohannis, chiar dacă a avertizat că inițiativele sunt în afara legii fundamentale.

Nimic nu l-a impresionat, nimic nu l-a abătut din drumul spre satisfacerea egoistă, meschină, a intereselor politico-electorale proprii.

Klaus Iohannis a reușit să pună voința poporului român în cea mai delicată, mai gravă poziție cu putință, aceea de a se exprima împotriva unor reguli aproape sacre ale statului de drept, întâlnite în toate țările civilizate ale lumii.

Klaus Iohannis nici măcar nu a lăsat poporul să aleagă cum crede de cuviință, ci a cerut răspicat și neîncetat poporului să aleagă așa cum vrea președintele: cine nu e cu mine, e împotriva mea!

Klaus Iohannis a târât în aventura lui și Parlamentul României, nevoit să se implice în transpunerea în viață a ideilor Marelui Cârmaci.

Pentru gravele tentative de abatere a României de la normele statului de drept universal, anihilate azi de Curtea Constituțională, președintele Klaus Iohannis trebuie să demisioneze necondiționat și imediat din funcție.

Imediat însemnând imediat!”.

AMPress

3 Comentarii
  1. Gelu spune

    Acest referendum a costat milioane de euro,deci am aruncat niste bani de pomana pentru satisfacerea unui presedinte.Se poate face plangere penala pentru utilizarea inutila a banului public? Se poate autosesiza DNA ca este in mod evident un abuz in serviciu .Este clar si evident ca avem indiciile rezonabile ca s-au cheltuit niste bani degeaba….da ma rog la un popor de prosti unde ne scoatem ochii pe criterii securiste…ramane sa trecem si aceste costuri pe pierderi colaterale…halal presedinte si popor asisderea…

  2. SI CE DACA spune

    Ideea este foarte buna, dar ciinele dela macelarie NU pleaca.

  3. Borsan Ionel spune

    Acum v-ati trezit ?! Asta e asa, de ochii lumii sau mai bine zis, pentru campanie . Ca a incalcat Constitutia Romaniei cum si cand a vrut, n-ati vazut ?! Acum, la cateva luni inainte de prezidentiale si cand are basanaul ala mare infipt in fotoliul de la Treicoceni, e tardiv sa-i mai cereti demisia ! Si la cat de „corect” este, aveti de asteptat ! Asa cum bine afirma cineva mai sus, are si un „popor” care gandeste fix ca el ! La ce sa te mai astepti ?!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More