Moga, noul şef al MAI: Cer ca niciun cetăţean să nu mai fie bătut de un jandarm

Ministrul de Interne, Nicolae Moga, a spus că evenimentele din 10 august 2018 au fost nefericite şi cere ca niciun român să nu mai fie bătut de jandarmi, subliniind că nici forţele de ordine nu trebuie rănite de către cetăţenii răuvoitori.

„Funcţia asta de ministru al Afacerilor Interne este o funcţie politică într-o structură militarizată. Nu se poate un ministru al Afacerilor Interne să nu colaboreze cu toate structurile. (…) 10 august a fost un eveniment nefericit. Acolo, lucrurile au fost combinate. Eu cer ca niciun cetăţean, niciun român să nu mai fie bătut de un jandarm, atâta timp cât respectă legea. Dar niciun jandarm să nu fie bătut de un cetăţean răuvoitor. (…) Trebuie să înţelegem ce sistem să aplicăm la nivelul ordinii publice. Ne place cel din UE, unde suntem membri, (…) Ne place cel din UE, unde suntem membri cu drepturi depline, aşa cum este în Germania, Franţa? Cum e peste Ocean, în America? Atunci, stăm de vorbă şi o să facem aşa cum este acolo. Deocamdată noi avem lege, nişte regulamente, care trebuie respectate cu stricteţe”, a spus Nicolae Moga, potrivit Mediafax.

De asemenea, ministrul de Interne a precizat că nu şi-a dorit această funcţie însă, „dacă tot a fost să fie”, va încerca să facă lucrurile să meargă.