A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Boxul, un sport care trebuie oprit? Hugo Santillan, al doilea boxer care moare în ring, în decurs de o săptămână

0 157

Lumea boxului este în șoc, după ce un al doilea boxer a murit, în numai o săptămână, din cauza loviturilor primite în ring. Argentinianul Hugo Santillan a decedat la spital, în urma unui meci cu uruguaianul Eduardo Abreu, transmite CNN.

Boxerul rus Maxim Dadashev a murit marți după ce a fost operat de urgență pe creier, din cauza unui hematom subdural cauzat de loviturile aplicate de către Subriel Matias, în timpul meciului de vineri.

Astăzi, Consiliul Mondial al Boxului a anunțat într-un comunicat de presă că „am primit vestea foarte, foarte tristă cu privire la moartea lui Hugo Santillan, în vârstă de 23 de ani, care a avut loc la Spitalul San Felipe din Buenos Aires”.

În timpul meciului de categorie superușoară, Santillan a leșinat chiar în timp ce arbitrii anunțau rezultatul, egalitate de puncte.

Medicii au constatat că, din cauza loviturilor, creierul lui Santillan a început să se umfle, afectându-i și restul organelor. Boxerul nu și-a mai revenit din comă conform DIGI24.ro

Nu este prima dată când duritatea boxului iscă întrebări legate de legitimitatea acestui sport care a presărat sute de morţi în ring. Cei doi mari boxeri profesionişti decedaţi în această săptămână în urma loviturilor primite în ring întregesc o serie tragică şi readuc în actualitate întrebarea dacă nu e timpul ca acest sport să fie oprit.

Mădălina Stoica, AMPress

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More