Pedepse pentru proxeneți, avansări pentru polițiștii și procurorii din compania lor

Din cazul Caracal, la nivel de funcții și pedepse ale celor care ar fi trebuit să se ocupe de caz am rămas cu informația aceasta: Ioan Buda detașat din fruntea Poliției Române, numit la șefia Poliției de Frontieră. Deci după scandalul din 2011 în care era tot ca șef al Poliției de Frontieră, implicat într-un scandal de mită alături de Blejnar, arestat preventiv pentru dare de mită, a fost numit șef al Poliției Române. Acum, în 2019, după cazul Caracal este detașat din fruntea Poliției Române și trimis înapoi în fruntea Poliției de Frontieră.

Celălalt, Comisarul șef Cristian Voiculescu, care conduce Inspectoratul de Poliție Județean Olt, a fost numit în funcție, „prin împuternicire”, în 31 martie 2019, la doar cinci luni după ce picase, deși era singurul candidat, concursul pentru ocuparea aceluiași post. Sigur, el se afla în concediu însă mi-a atras atenția faptul că mai fusese șef tot acolo iar în 2013, potrivit Mediafax, Cristian Voiculescu se număra printre cei trei șefi de la IPJ Olt care au fost degradați în urma unor controale demarate de conducerea MAI.

Premierul Viorica Dăncilă ține conferințe de presă pe tema măririi pedepselor pentru criminali și violatori. Foarte bine. Dar ce-ar fi să urmărim cu aceeași atenție și ceea ce se întâmplă cu cei care instrumentează cazurile sau care fac parte din structurile administrative care ar trebui să apere cetățeanul în astfel de cazuri?

Citește mai mult pe tabu.ro