Dragnea turbează după gratii. Dăncilă nu poate fi schimbată de nimeni. E mai tare decât…

 

Viorica Dăncilă, ”omul de paie” adus de Dragnea, este mai tare decât a crezut toată lumea. Mai tare decât a crezut poporul, mai tare decât a crezut opoziția, mai tare decât a crezut însuși Liviu Dragnea, fostul șef al PSD, omul care a crezut că își numește o fidelă ca premier. Iar acum e și mai tare. Are de partea ei cea mai importantă lege. Care spune că nu poate fi schimbată din poziția de prim ministru.

O parte din lumea prezentă la protestul din Piața Victoriei a strigat că vrea demisia Guvernului Dăncilă.  Din pușcărie, Liviu Dragnea contestă poziția premierului. Din interior, grei ai PSD vor să o dea jos. Din coaliție, Călin Popescu Tăriceanu face nazuri și spune să nu mai vrea la guvernare.

Distribuie prietenilor

Mulți dintre ei uită, însă, un amănunt, pentru cel puțin patru luni de aici înainte Viorica Dăncilă nu poate fi demisă. Ea nu poate nici măcar să plece prin demisie. Aceasta se întâmplă pentru că legea fundamentală a României, Constituția, spune că Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele șase luni de mandat al președintelui, iar premierul nu poate fi schimbat în acest interval.

Mai mult pe Capital.ro