• Home
  • Prima
  • Tăriceanu a transmis filialelor ALDE ieșirea de la guvernare. Tehnica de a obține funcții mari sub umbrela unor partide mici

Tăriceanu a transmis filialelor ALDE ieșirea de la guvernare. Tehnica de a obține funcții mari sub umbrela unor partide mici

tariceanu strimb 1

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a transmis un mesaj intern către colegii din ALDE și i-a anunțat că în ședința de săptămâna viitoare le va propune un parteneriat politic cu cei de la Pro România.

În mesajul său, Tăriceanu le-a spus celor din ALDE că el este favorabil unei astfel de decizii.

Surse din ALDE ne-au precizat că se așteaptă doar formalizarea deciziei PSD de a o impune pe Viorica Dăncilă candidat la prezidențiale, decizie care va deveni oficială la Congresul PSD, de sâmbătă, scrie Stiripesurse.ro.

Tăriceanu îşi doreşte cu obstinaţie candidatura pentru Cotroceni, motiv pentru care se lipeşte de partidul înfiinţat de Victor Ponta. Ce nu este cert este dacă  Pro România îl va susţine pentru Cotroceni. E posibil, spun surse din noua formaţiune social democrată, care continuă să adune parlamentari PSD, ca Tăriceanu să fie doar amăgit cu candidatura care nu îi dă liniște şi în final Ponta să-i dea plasă.

Cert este că acum Tăriceanu a transmis – de formă, pentru intimidarea Vioricăi Dăncilă, sau în mod serios? –  către filiale ruperea de PSD și ieșirea de la guvernare. Ca politician, Călin Popescu Tăriceanu a procedat în acest fel încă de la intrarea în politică, iar sub umbrela unor partide mici sau medii, el și-a asigurat mereu funcții mari.

C. Zamfir, AMPress

Parteneri