Euro 2020. România – Spania, 1-2. La români a jucat, în primele 58 de minute, doar portarul Tătărușanu

Întâlnirea dintre naționalele României si Spaniei, din Grupa F a preliminariilor pentru Campionatul European din 2020 a arătat, în primele 58 de minute o singură echipă în teren, cea a Spaniei care a jucat fenomenal și joacă de parcă ar zbura. Pentru români joacă doar Tătărușanu care scoate gol după gol, salvând naționala României de o catastrofă.

Minutul 29  – GOOOL SPANIA!!! Sergio Ramos transformă o lovitura de la 11 metri, discutabilă pentru unii.

Spaniolii reiau în același stil fenomenal repriza a doua care aduce repede și al doilea gol al oaspeților care par că joacă singuri, pe un gazon care e al lor și numai al lor.

Distribuie prietenilor

Vine însă minutul 58 când românii par a-și aminti că sunt și ei pe teren și la capătul unei acțiuni de atac în viteză marchează prin Andone. Scorul devine 1-2 și tribunele se trezesc într-o speranță care murise. Este deja minutul 70.

Spaniolii sunt din nou călare pe echipa, vizibilă pe alocuri, a României. Contra face o schimbare, apoi o alta. Românii aleagă. Spaniolii zboară…

Vine în minutul 78 șansa golului, fault asupra unui atacant român. E 11 metri? Nu e decât lovitură de la 16 metri ratată de Ianis Hagi. Spania rămâne în 10 jucători, renasc sparanțele.

Prelungiri de patru minute. Două faze de senzație ale românilor  în minutul 91. Pușcaș are golul în bocanc. N-avem noroc. Trei sferturi din meci însă am avut în față o echipă care a jucat singură – splendid, fenomenal, dans cu balonul în viteză. Jos pălăria pentru cei care știu magistral acest joc!

 

L. Prahoveanu, AMPress