S-a cerut demiterea Doinei Gradea de la șefia TVR. În timpul dezbaterii moțiunii de cenzură a transmis „teleshoping şi filme chinezeşti”

Iulian Bulai, deputat USR,  a cerut, luni, în plenul Camerei, demiterea Doinei Gradea de la șefia TVR.

„Teleshoping şi filme chinezeşti au fost transmise la Televiziunea publică atunci când noi aici aveam dezbaterea moţiunii de cenzură. Aceasta este o palmă la adresa democraţiei. Nu este firesc să se întâmple un asemenea lucru într-un stat unde media naţională de stat este menită să informeze pe chestiuni publice întreaga ţară. În consecinţă, vă solicit să solicitaţi în cadrul Birourilor permanente reunite întrunirea comisiilor comune de la Cameră şi de la Senat pentru a pune în dezbatere şi a vota cele două rapoarte de activitate ale TVR din 2017 şi 2018. Doamna Gradea nu mai are legitimitate pentru a conduce această instituţie de foarte mult timp, dar după palma dată acum câteva zile chiar este groasă situaţia”, a declarat Bulai. Conducerea ședinței Camerei Deputaților a fost asigurată de Florin Iordache care a spus, în final, că subiectul va fi reluat. Doina Gradea este de mai multă vreme propusă pentru demitere, inclusiv din instituția pe care o conduce ”mai prost decât oricare șef al televiziunii publice care s-a perindat până acum”.

Gestul a fost comparat cu cel al  unui alt director general care din motive de ”ceață” nu transmitea un mare miting al forțelor democratice împotriva lui Iliescu în perioada tulbure de după Revoluție.

Distribuie prietenilor

C. Zamfir, AMPress