A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Dragnea o reclamă pe Dăncilă pentru fraudarea banilor europeni la Curtea de Justiție a UE

0 137

 

Fostul lider PSD, o acuză pe Dăncilă că nu ar fi declarat corect salariul pe i-l plătea când era europarlamentar asistentei sale locale, faptă care se pedepsește cu închisoare până la 8 ani.

În cererea de sesizare a Curții de Justiție a UE (CJUE), Liviu Dragnea spune că cea care i-a „furat” partidul nu ar fi declarat salariul real al asistentului local, care în acte figurează în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018 cu salariul minim pe economie, astfel că la buget nu s-au virat taxele calculate la salariul real plătit prin Parlamentul European, arată HotNews.ro, citând din plângerea depusă de Dragnea la CJUE.

Fapta de care o acuză Dragnea pe Dăncilă se numește evaziune fiscală în formă continuată prin ascunderea sursei impozabile și este pedepsită cu până la 8 ani de închisoare conform Legii 241/2005. Cu sporul de 3 ani pentru forma continuată și majorarea de 7 ani pentru mărimea prejudiciului, pedeapsa poate ajunge la maximum 18 ani.

Mai mult pe Revista 22.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More