• Home
  • Prima
  • AȘA DA! Ministerul de Interne va desecretiza convorbirile radio ale Jandarmeriei la protestul din 10 august

AȘA DA! Ministerul de Interne va desecretiza convorbirile radio ale Jandarmeriei la protestul din 10 august

Ministerul de Interne a primit avizele necesare declasificării înregistrărilor radio efectuate de jandarmerie în timpul intervenției împotriva manifestanților din 10 august 2018.

”Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Generală pentru Comunicații și Tehnologia Informației, a primit ultimele avize in vederea modificării indicativelor fonice folosite de unitățile din cadrul Jandarmeriei Române, pentru a putea astfel declasifica înregistrarea tuturor convorbirilor efectuate prin intermediul sistemului radio “TETRA”, la misiunile din perioada 10 – 11 august 2018, procedând astăzi la alocarea unor indicative noi. Domnul Ministru al Afacerilor Interne Marcel Vela a dispus conducerii Jandarmeriei Romane să ordone ca toate unitățile care au clasificat convorbiri să formeze comisiile pentru a aviza declasificarea lor în cel mai scurt timp”, a transmis Ministerul de Interne.

Declasificarea vizează atât unitățile din București implicate în intervenție, cât și pe cele din provincie care au participat la represiunea împotriva manifestanților. MAI estimează că înregistrările vor ajunge la procurori în următoarea săptămână pentru continuarea anchetei cu date esențiale.
Mai mult pe g4media.ro

Parteneri