• Home
  • Prima
  • Discuție la vârf FĂRĂ scântei a dreptei. PNL și USR-PLUS au discutat și despre un candidat comun pentru București

Discuție la vârf FĂRĂ scântei a dreptei. PNL și USR-PLUS au discutat și despre un candidat comun pentru București

orban ciolos si barna 1

Liderii USR şi PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, s-au întâlnit, vineri, cu premierul Ludovic Orban, Barna precizând că i-a transmis prim-ministrului că alianţa aşteaptă de la Guvern să aducă la îndeplinirea prevederile din acordul politic semnat, scrie Agerpres.

„Întâlnirea a fost prevăzută de o săptămână. Temele au fost: prioritatea zero, în momentul de faţă, pentru agenda convenită – primarii în două tururi şi am discutat scenariile la care am putea ajunge la adoptarea acestui mecanism, acestei modificări foarte importante pentru democraţia reală din România. Aici este, bineînţeles, calea parlamentară care este preferată în momentul de faţă şi în contextul perioadei următoare în care va fi abordat şi adoptat bugetul, va fi şi aceasta o prioritate, şi premierul a confirmat că pentru el este o prioritate această modificare legislativă. Premierul şi PNL susţin acest demers, am văzut că şi preşedintele este în aceeaşi opinie, deci ar fi o reuşită extraordinară pentru România”, a precizat Barna.

Discuţiile au vizat şi alegerile anticipate, a adăugat el. „Am discutat, de asemenea, de perspectiva anticipatelor, care rămâne una actuală imediat la începutul anului viitor. După ce va fi adoptat şi bugetul, discuţia despre anticipate va fi redeschisă, pentru că este o temă de strategie politică pentru funcţionarea corectă a României din acest punct de vedere”, a spus liderul USR.

Potrivit preşedintelui USR, discuţiile au vizat şi posibilitatea unui candidat comun pentru alegerile din Bucureşti.

Capitala este condusă de primari PSD la nivel de sectoare și prin funcția de primar general de Gabriela Firea, angajată acum în lupta pentru obținerea funcției de președinte al PSD. Capitala care fusese o zonă a liberalismului a reacționat nervoasă la alegerile locale precedente, mai ales prin neprezentare la urne a alegătorilor de dreapta, majoritari.
Discuția dintre liderii principalelor forțe de dreapta, de centru dreapta, a părut firească, în spiritul convenției semnate la susținerea liberalilor pentru formarea Guvernului Orban.

Aurelia Apostol, AMPress

ei)

Parteneri